Výrazný nárůst počtu přepravených cestujících u SkyEurope: + 72 % v únoru 2006

Praha – Bratislava, 8. března 2006; SkyEurope Airlines, vedoucí nízkocenová a nízkonákladová letecká letecká společnost ve střední Evropě, zveřejnila údaje o počtu přepravených cestujících za měsíc únor 2006.

SkyEurope přepravila v únoru 2006 celkem 145 425 cestujících, což představuje 72% nárůst v porovnání se stejným obdobím předcházejícího roku. Obsazenost letů se přitom výrazně zvýšila o 8,9 procentního bodu a dosáhla 75,1%. V období posledních 12 měsíců (do 28. února 2006) přepravila společnost 1,96 miliónu cestujících, což představuje v porovnání se stejným obdobím předcházejícího roku nárůst o 83 %. Obsazenost letů se v daném období zvýšila o 4,1 procentního bodu na 77,1 %.

Dne 14. února oznámila SkyEurope otevření nové základny v Praze. “Po již existujících základnách na Slovensku, v Maďarsku a Polsku je vstup SkyEurope na český trh logickým krokem pro největšího nízkonákladového leteckého přepravce ve střední Evropě,” řekl Christian Mandl, generální ředitel SkyEurope Airlines. „V průběhu prvních dvou týdnů od zahájení prodeje letů z a do Prahy bylo prodáno téměř 20 000 letenek, což potvrzuje silný zájem cestujících o Prahu jako nejatraktivnějsí středoevropskou turistickou destinaci,” dodal Mandl. V Praze, odkud začne SkyEurope poskytovat od letošního dubna 7 přímých leteckých spojení s Amsterdamem, Barcelonou, Milánem-Bergamo, Neapolí, Nice, Paříží-Orly a Římem-Fiumicino, budou umístěna dvě zcela nová letadla Boeing 737–700 NG s kapacitou 149 sedadel v kožené úpravě.