Raiffeisenbank umožní získat výpisy zdarma i klientům bez internetového bankovnictví

S účinností novely zákona o platebním styku mají banky mj. povinnost poskytnout klientům zdarma výpisy z účtu. Raiffeisenbank proto pro klienty, kteří nevyužívají internetové bankovnictví, připravila novou aplikaci Náhled účtu.

Raiffeisenbank od počátku listopadu nabídne klientům novou službu Náhled účtu. Tato služba je určena klientům, kteří nevyužívají internetové bankovnictví a chtějí přitom mít možnost zdarma kdykoli nahlížet na stav svého účtu. Služba je určena klientům, kteří mají přístup k internetu, ale z jakéhokoli důvodu nechtějí používat internetové bankovnictví. Náhled účtu bude moci klient využívat zcela zdarma, uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Vratislav Kříž.

V této aplikaci klient získá veškeré informace, na které má dle novely zákona nárok. Má tedy k dispozici informace o pohybech na účtu, nerealizovaných transakcích či výpisy, které si může klient uložit do svého počítače v několika různých formátech.

Pokud klienti nechtějí využít tuto internetovou aplikaci, mohou získat výpis jedenkrát měsíčně zdarma na pobočce. Zdarma jsou i elektronické výpisy v internetovém bankovnictví či zasílané mailem.

Hlavní body nového zákona o platebním styku banka splňuje již několik měsíců, např. blokace karet jsou zdarma již od počátku července. V souvislosti s novým zákonem Raiffeisenbank nechystá žádné změny ve svém sazebníku.