Výnosy u produktů Poštovní spořitelny lze nově vypočítat na webové kalkulačce

Zjištění výše výnosu Červeného konta je nyní ještě snadnější díky kalkulačce Poštovní spořitelny. S její pomocí si mohou klienti sami jednoduchým způsobem vypočítat také zisk z dalších produktů. Tuto službu v pilotním provozu využilo přes 50 000 klientů.

Klient si s pomocí kalkulačky dostupné na adrese http://www.postovnisporitelna.cz/…ni-produkty/ může zjistit svůj výnos například u termínovaných vkladů k postžiru a postkontu, poštovních termínovaných vkladů a vkladů na dobu určitou, spořicích vkladových účtů s výpovědní lhůtou k postžiru a postkontu nebo u Červeného konta.

„Z celkových 100 tisíc měsíčních návštěvníků webu Poštovní spořitelny navštívilo internetovou kalkulačku během ledna již 15 000 lidí. Je využívaná hlavně klienty, kteří chtějí zhodnotit své peněžní prostředky,“ popisuje Libor Svoboda, produktový manažer Poštovní spořitelny.

Na internetových stránkách jsou kromě kalkulačky depozitních produktů umístěny také úvěrové kalkulačky pro občany a podnikatele a tzv. hypoteční kalkulačka. „Kalkulačky slouží nejen k výpočtu potřebných údajů, ale zároveň usnadňují orientaci v našich produktech,“ dodává Svoboda.

Webové stránky Poštovní spořitelny zároveň umožňují sjednání některých produktů online. „Spektrum služeb, které přes internet poskytujeme, neustále roste. Klienti si mohou pohodlně vybrat, zda si dojdou na poštu, finanční centrum nebo využijí našich online služeb. Takovou dostupnost umí v dnešní době poskytnout jen málokdo,“ komentuje Svoboda. Ovládání přes internet je velice jednoduché a nemělo by činit obtíže ani těm, kteří s podobnými službami zatím nepřišli do styku. O kvalitě internetových stránek svědčí také letošní umístění v soutěži Web Top 100, kde Poštovní spořitelna obsadila šesté místo v celkovém žebříčku.