Výnosy KPMG vzrostly o 16,4 % a dosáhly 15,65 miliard dolarů

KPMG International, celosvětová síť poradenských společností, jež poskytují auditní, daňové a poradenské služby, oznámila, že celkové výnosy členských firem za rok 2005 dosáhly 15,65 miliard dolarů.

Ve fiskálním roce končícím 30. září 2005 tak výnosy v porovnání s předchozím rokem vzrostly o 16,4 procenta (vyjádřeno v amerických dolarech). Vyjádřeno v místních měnách se jedná o 12,8procentní nárůst. Zatím se jedná o výsledky předběžné, detailní informace budou k dispozici v lednu 2006.

Tento rok byl pro KPMG výjimečný, skvělé výsledky, kterých jsme dosáhli, odrážejí naši zvýšenou obchodní aktivitu a rostoucí podíl na trhu, za ztížených regulatorních podmínek, podotkl k výsledkům Mike Rake, předseda KPMG International a dodal: Náš úspěch je založen na profesionalitě našich lidí a kvalitě našich pracovních týmů po celém světě. I nadále je naší strategií investovat do lidí, technologií a geografických možností, především v těch částech světa, kde dochází k rychlému rozvoji obchodu a podnikání, jako v Indii, Číně, Rusku a v Latinské a Jižní Americe.

Rake také vyzdvihl úspěšné fúze týkající se členských společností KPMG v Japonsku a Francii, díky nimž se v těchto zemích pozice KPMG výrazně posílila. V Japonsku KPMG získala nové významné klienty, mezi jinými například Hondu či Mitsubishi. Ve Francii pak pozici KPMG výrazně posílila fúze KPMG S.A. se společností Salustro Reydel.

Členské společnosti KPMG stále získávají nové klienty. Za posledních šest měsíců je možné jmenovat například Bank of Nova Scotia, Sprint Nextel, Honda, Carlsberg, Mitsubishi a německou MAN Group.

V následujícím roce bude síť poradenských společností KPMG i nadále investovat do svých zaměstnanců a technologií s cílem zajistit konzistentnost a kvalitu služeb poskytovaných po celém světě.

Minulý týden členské společnosti KPMG oznámily jmenování 594 nových partnerů v 55 zemích či jurisdikcích po celém světě. KPMG International také jmenovala nové členy do celosvětového vedení.

Rake dále uvedl: Prioritou číslo jedna je, aby KPMG poskytovala konzistentně kvalitní služby. Udělali jsme opravdu hodně pro to, aby byla zajištěna konzistentnost služeb, které nabízíme celosvětově. Výsledkem našeho úsilí je úspěšné získávání nových globálně působících klientů, a já pevně věřím, že i příští rok bude pro naše členské společnosti úspěšný.

KPMG v České republice vykázala za fiskální rok od října 2004 do září 2005 podle předběžných výsledků tržby ve výši 1,2 miliardy korun, což představuje 11procentní růst proti minulému roku. Podle řídícího partnera Františka Dostálka zaznamenaly růst všechny druhy služeb, které společnost v České republice svým klientům poskytuje.

Tohoto příznivého výsledku jsme dosáhli díky vysoké kvalitě našich služeb a rostoucí poptávce i ve složitějším regulatorním prostředí. Přestože poskytujeme stále méně daňových a poradenských služeb svým auditním klientům, celkový rozsah těchto služeb vzrostl meziročně více než o pětinu, vysvětluje Dostálek. Na růstu poptávky se příznivě projevuje vstup České republiky do Evropské unie a s ním spojený příliv zahraničních investorů, a to jak velkých korporací, tak také středních a menších podniků. Jsme rádi, že můžeme poskytovat služby také těm českým firmám, které rozšiřují své podnikání do zahraničí, a mohou tak využívat rozsáhlé mezinárodní sítě KPMG, uzavírá.