Vyjádření Union banky, a.s., v souvislosti s informacemi o ovlivňování klientů na pobočkách GE Capital Bank.

OSTRAVA 16. května 2003 – Současné vedení Union banky, ve snaze zajistit pro své klienty co největší výnos z jejich pohledávek, podporuje úsilí společnosti Demac Financial Services, s.r.o., při zajišťování administrativních úkonů nutných pro přípravu soudního vyrovnání.

Soudní vyrovnání je poměrně administrativně náročná operace, a to jak pro banku, tak i pro klienty. Banka proto podporuje řešení, které zabezpečuje maximální informovanost klientů s minimálními náklady a zároveň dává klientům prostor pro vlastní rozhodnutí. Vedení banky je detailně informováno o připravované akci, která má proběhnout na veřejných prostranstvích, a v žádném případě nechystá ani neví o žádném chystaném omezování v právech jak fyzických, tak právnických osob jak při této akci, tak při ostatních svých činnostech.