Vyjádření představenstva Union banky, a.s., k prohlášení konkursu na majetek společnosti

Ostrava, 2. dubna 2003 – Představenstvo Union banky, a.s., bylo dnes odpoledne informováno o nových skutečnostech souvisejících s vyhlášením konkursu na Union banku, a. s. Na základě těchto nových skutečností představenstvo vydává toto prohlášení:

1. Představenstvo bere na vědomí prohlášení konkursu na Českou revitalizační, a. s., (původně Union banku, a. s.) provedené Krajským soudem v Ústí nad Labem dne 31. 3. 2003. K možné misinterpretaci prohlášení členů představenstva pro ČTK z dnešního dne, všichni členové představenstva (jmenovitě Ing. Votoupal, Ing. Veselovský, Mgr. Vysloužilová a Ing. Gaube) prohlašují, že nemají právo hodnotit oprávněnost, či neoprávněnost konkursu, a tento pouze berou na vědomí.

2. Všichni shora uvedení členové představenstva dále dementují informaci prezentovanou dnes ČTK, že předali dnešního dne správci konkursní podstaty Mgr. Thonatovi notářsky ověřené prohlášení členů představenstva jakéhokoliv obsahu.

3. Představenstvo prohlašuje, že při vyhlášení zmíněného konkursu byly zjištěny podezřelé okolnosti, které zpochybňují jeho oprávněnost. Mezi ně patří mj. prohlášení státního notáře JUDr. Burdy. Ten, přestože je uveden jako ověřovatel valné hromady Union banky, na které mělo být údajně změněno sídlo a obchodní firma, vyloučil svou účast na této valné hromadě a zpochybnil pravost notářského zápisu na jehož základě soud konkurs prohlásil.

4. Představenstvo Union banky podalo u Krajského soudu v Ústí nad Labem stížnost na postup správce konkursní podstaty Mgr. Daniela Thonata s návrhem na vydání opravného usnesení.

5. Všichni členové představenstva dále popírají, že by dnešního dne potvrdili pravost a správnost plné moci, na jejímž základě byl podán návrh na prohlášení konkursu.

za představenstvo Union banky

Ing. Petr Votoupal, předseda představenstva