Vyjádření MasterCard Europe k ukončení partnerství Banky roku

Společnost MasterCard Europe byla od roku 2002, tedy od vzniku ocenění Banka roku, jejím generálním partnerem. MasterCard je překvapen dnešním jednostranným krokem společnosti Fincentrum, když oznámila, že MasterCard přestává být partnerem ocenění Banka roku. Toto prohlášení přichází v průběhu vzájemných jednání o podmínkách partnerství, která byla zahájena již začátkem tohoto roku.

S organizátorem ocenění, společností Fincentrum, byly dlouhodobě diskutovány různé varianty dalšího směrování ocenění. Cílem společnosti MasterCard bylo především zvýšit prestiž a důvěryhodnost ocenění, nikoliv snížit partnerský příspěvek. Tato jednání trvala od skončení loňského ročníku ocenění a nijak nesouvisela s personálními změnami ve společnosti MasterCard.

Po skončení loňského ročníku se objevily připomínky k tomuto ocenění, a to jak ze strany hodnocených finančních institucí, tak i odborné veřejnosti. Na základě těchto reakcí otevřela společnost MasterCard jednání s organizátorem ocenění, které mělo vést především k větší transparentnosti vyhodnocování a zvýšení kredibility ocenění.

Společnost MasterCard byla hrdým partnerem ocenění Banka roku, které po řadu let přispívá ke zpřehlednění českého finančního trhu.