Vyjádření Komerční banky k přepadení pobočky Praha 4 - Novodvorská

[Tisková zpráva] 16. prosince došlo bohužel k ozbrojenému přepadení pobočky Komerční banky v Praze 4, Novodvorská.

Pachatel držel jako rukojmí některé zaměstnance banky a požadoval výkupné v řádu miliónů korun. Díky profesionálnímu policejnímu zásahu byl pachatel zneškodněn a nikdo ze zaměstnanců ani klientů banky neutrpěl žádné zranění. Zaměstnanci jsou v pořádku, pochopitelně však utrpěli psychický otřes. V takto napjatých situacích je pro nás nejdůležitější záchrana zdraví a lidských životů a jsme velmi rádi, že v tomto případě k žádnému neštěstí nedošlo.

Velice oceňujeme přístup všech zúčastněných. Rádi bychom především poděkovali Policii České republiky za vysoce profesionální práci. Kolegům i jejich blízkým bychom rádi vyjádřili podporu a poděkování. Banka těmto zaměstnancům poskytne nadstandardní péči.  Samozřejmostí je placené volno a služby psychologa.

Bezpečnostní politika banky je nastavena dlouhodobě. Trvale ji vyhodnocujeme, zpřísňujeme a výrazně omezujeme množství hotovosti na pobočkách. Konkrétní informace o bezpečnostních pravidlech jsou právě z bezpečnostních důvodů neveřejné.

Pobočka v Praze 4 Novodvorská zůstane i zítra uzavřena. Klienti mohou využít služeb ostatních poboček – např. Praha 4, Nuselská; Praha 4, Budějovická; Praha 4, Modřany.