Výherce prvního kola vydělal 771 tis. Kč

Vítěz dubnového kola Investiční hry zhodnotil obchodováním s akciemi své investice o více než 70 % a vydělal tak úctyhodných 771 tis. Kč. Druhý v pořadí dokázal „rozmnožit“ svůj milion o 501 tis. Kč. Do Investiční hry 2007 se za první měsíc přihlásilo skoro 10 tisíc hráčů, kteří realizovali obchody s akciemi v objemu 11 miliard Kč.

Zájem malých a středních investorů o obchodování s akciemi stále roste a výsledky Investiční hry 2007 to jen potvrzují. V dubnu se do Investiční hry přihlásilo 9 440 hráčů, kteří uskutečnili 75 tis. obchodů s akciemi. Největší zájem je o tradiční české akcie ČEZ a Telefonica O2. Ze zahraničních akcií účastníci soutěže preferovali akcie společností GOOGLE, APPLE COMPUTER a nebo automobilky VOLKSWAGEN. Vítězové dubnového kola získají zajímavé ceny.

Hráči, jenž se nově registrují, a nebo vytvořili v prvním kole ztrátu, mají velkou šanci vyhrát v kole následujícím. Vyhraje ten, kdo během května zhodnotí svůj majetek ve hře o nejvíce procent. Vítěz nemusí mít na konci měsíce nejvyšší majetek a vyhrát tak může i ten, kdo v dubnu příliš nevydělal.

Květnové kolo se koná od 1. 5. do 31. 5., přihlásit se do soutěže je možné na www.investicka.cz

Dubnové kolo – objemy obchodů s jednotlivými akciemi (v mil. Kč)

1 ČEZ ČR 915
2 TELEFÓNICA O2 C.R. ČR 557
3 KOMERČNÍ BANKA ČR 478
4 PHILIP MORRIS ČR ČR 460
5 GOOGLE INC CLASS A USA 339
6 UNIPETROL ČR 283
7 APPLE COMPUTER, INC. USA 258
8 ČESKÁ SPOŘITELNA ČR 246
9 VOLKSWAGEN AG ST O.N GER 244
10 YAHOO INC USA 214

Výsledková listina dubnového kola Investiční hry

• 1. místo –Jiří Mikeš zhodnotil přidělený milion o úctyhodných 771 tis. Kč. Vyhrává letenky pro dvě osoby, MP3 přehrávač a sportovní tašku.
  • 2. místo –Martin Grochol zhodnotil majetek o 501 tis. Kč. Vyhrává letenky pro dvě osoby, sportovní tašku.
  • 3. místo –Jana Novotná, která majetek zhodnotila o 396 tis. Kč, vyhrává letenky pro dvě osoby a sportovní tašku.

Veškeré důležité informace o hře jsou dostupné na stránce www.investicka.cz.