Vydělávejte s Volksbank na rostoucích výnosech v energetickém sektoru

Tuzemská Volksbank přichází na trh s novým investičním certifikátem s názvem Elektrická energie GARANT. Jedná se již o šestý garantovaný certifikát této banky, který investorům nabízí možnost netradičního a zajímavého zhodnocení finančních prostředků, tentokrát formou investice participující na rostoucích výnosech v energetickém sektoru.

Investiční certifikát Elektrická energie GARANT nabízí stoprocentní kapitálovou garanci v době splatnosti, 80 až 100procentní participaci na rostoucích cenách energie a investici na období tří let a devíti měsíců bez měnového rizika, neboť se jedná o produkt v českých korunách. Nepochybnou výhodou certifikátu je i jeho denně stanovovaná cena, která pro investora znamená garantovanou možnost prodeje a tím okamžité uvolnění kapitálu.

„K investování do elektrické energie vyzývají v současnosti především rostoucí výnosy v energetickém sektoru. Jenom země EU spotřebovávají v současnosti asi pětinu z celosvětové produkce elektřiny. Pro pokrytí vzrůstající poptávky bude nutné vybudovat nové elektrárny, také připravované aukce emisních povolenek budou znamenat další náklady,“ uvádí důvody pro očekávaný vývoj trhu a tím i pro investici do investičního certifikátu Ladislav Hozman, vedoucí Treasury Securities & Sales Volksbank CZ, a dodává: „Všechny tyto vlivy povedou k rostoucím výnosům energetických společností a promítnou se do konečné ceny za elektřinu, která poroste. Investicí do certifikátu Elektrická energie GARANT se zákazníkovi částečně vrátí tyto peníze zpět.“