Výběrové řízení na novou budovu ústředí ČSOB vyhrál projekt společnosti SKANSKA

ČSOB v závěrečném kole výběrového řízení na novou budovu svého ústředí vybrala projekt společnosti SKANSKA v Radlicích jako vítězný. Obě společnosti zahájí jednání o uzavření příslušné smlouvy.

Banka obdržela ve výběrovém řízení více než 40 nabídek s projekty v různých lokalitách na území Prahy. V jeho posledním kole posuzovala již pouze tři nejlepší projekty od společností Cecopra, ECM a SKANSKA. Architektonické řešení nové budovy ústředí ČSOB bude na vysoké úrovni. Její výstavba by měla být dokončena na podzim roku 2006 a poskytne kvalitní pracovní prostředí 2.400 zaměstnancům banky a jejích dceřiných společností.

Pro své ústředí ČSOB v současnosti využívá 14 převážně starších budov po celé Praze, jeho soustředěním do jednoho objektu dosáhne banka úspory nákladů a zefektivnění řady procesů. Technické standardy projektu zajišťují významné úspory energie, čímž se nové ústředí stane jednou z energeticky nejšetrnějších administrativních staveb v ČR.