VŠICHNI NEBOURAJÍCÍ ŘIDIČI ZAPLATÍ U ČESKÉ POJIŠŤOVNY ZA POVINNÉ RUČENÍ MÉNĚ

Naprostá většina řidičů s povinným ručením České pojišťovny zaplatí příští rok nižší sazbu než letos. Zcela jistě pak ušetří všichni řidiči, kteří nezpůsobili dopravní nehodu. Méně však mohou zaplatit i noví klienti, kteří s ČP uzavřou povinné ručení v roce 2008 po telefonu nebo přes internet. Desetiprocentní slevu při sjednání povinného ručení přes tyto komunikační kanály totiž mohou uplatnit i motoristé se základní sazbou.

Česká pojišťovna připravila pro majitele vozidel dvojnásobný bonus. Vedle pětiprocentního bonusu za letošní bezeškodný průběh budou mít možnost noví i stávající klienti připsat si další pětiprocentní bonus za tři roky bez nehody. Tuto výhodu desetiprocentního zvýhodnění ceny pojistného může využít až 70 procent vlastníků vozidel a bonus za letošek získá asi 90 procent klientů ČP. Všichni navíc už od začátku října dostali k povinnému ručení zdarma také úrazové pojištění pro řidiče. Řidič, který jezdí od počátku bez nehody, zaplatí za Škodu Octavia 1,9 TDI přibližně o 700 korun méně, opatrně jezdící šofér Škody Fabia 1,2 ušetří oproti letošku 300 korun.

Česká pojišťovna odměňuje řidiče nižšími sazbami povinného ručení nikoliv za to, kde bydlí nebo kolik je jim let, ale za to, jak jezdí a jak se chovají na silnici. Způsob jízdy může řidič ovlivnit snadno, ale datum narození a místo svého bydliště jen s těží. Povinné ručení má u České pojišťovny sjednáno více než 2,2 milionu klientů. Sjednat si jej mohou motoristé na 4100 místech, zahrnujících jak 700 prodejních míst ČP, tak i 3400 míst České pošty.