Volksbank zřídila sbírkové konto pro pomoc postižené Asii

Plzeňská pobočka Volksbank CZ, a. s. ve spolupráci s cestovní agenturou QUANTOS AG zřídila speciální sbírkové konto 4 200 047 047/6800 na pomoc lidem v oblastech postižených nedávnou přírodní katastrofou v jihovýchodní Asii.

V souladu s rozhodnutím Volksbank CZ o humanitární pomoci je účet otevřen a veden bez poplatků a úročení. Také platební styk na sbírkovém kontě bude probíhat zdarma, uvedla Leona Flaksová, poradce pro klienty z plzeňské pobočky Volksbank. Přispět na uvedené sbírkové konto může každý, podrobnosti o sbírce budou vyvěšeny na všech pobočkách Volksbank.

Sbírka je povolena Krajským úřadem Plzeňského kraje a uspořádána v souladu se souhlasem Ministerstva zahraničních věcí ČR. Cílem sbírky je shromáždit finanční prostředky pro pomoc při likvidaci škod a obnově oblastí, které byly o Vánocích postiženy ničivým zemětřesením a následnými přílivovými vlnami. Iniciátorem sbírky je agentura QUANTOS AG, která se zabývá zprostředkováním zájezdů do postižených oblastí. Se žádostí o podporu této sbírky se organizátoři hodlají obrátit především na spolupracující cestovní kanceláře, které vozí české turisty do oblíbených letovisek jihovýchodní Asie.