Volksbank CZ zkvalitňuje zabezpečení internetového bankovnictví

Od poloviny srpna 2009 spouští Volksbank CZ nové zabezpečení Inter-net bankingu pomocí elektronického klíče, tzv. tokenu. Prostřednictvím kombinace přístupové-ho jména, vlastního PIN a token kódu je bezpečně ověřena identita uživatele internetového bankovnictví. Elektronický klíč je zároveň nejmodernějším nástrojem pro autorizaci aktivních bankovních operací. I nadále mohou klienti banky využívat dosavadní zabezpečení pomocí podpisového certifikátu.

Internet banking je dnes již standardním nástrojem pro klienty, kteří chtějí mít nepřetržitou kontrolu nad svými účty a platebními transakcemi. Služba zároveň klientovi šetří peníze za poplatky. S jejím rostoucím využíváním však také stoupají nároky klientů na kvalitu zabezpečení Internet bankingu proti zneužití, a to je hlavní důvod, proč jsme se rozhodli pro zavedení této nejmodernější technologie, uvádí Kamila Nevěčná z elektronického bankovnictví Volksbank CZ. Token každou minutu automaticky generuje nový jednorázový autorizační klíč, tzv. token kód, s omezenou časovou platností. Proto je použití tokenu zárukou vyšší bezpečnosti jak pro vlastní přístup do Internet bankingu, tak při zadá-vání jednotlivých platebních transakcí, vysvětluje Kamila Nevěčná.

Token bude Volksbank vydávat všem novým i stávajícím klientům na základě jejich požadavku na kamenných pobočkách i ve Volksbank SHOPech. Aktivace tokenu proběhne do tří pracovních dnů od podpisu smlouvy. Jednorázový poplatek za vydání tokenu činí 250 Kč, za vydání nového klíče po skončení jeho životnosti klient neplatí.