Volksbank otevřela za rok třicet VolksbankShopů

Volksbank CZ otevřela necelý rok od představení ojedinělého konceptu jubilejní třicátý VolksbankShop, a to v libereckém Kauflandu v ulici Dr. Milady Horákové. Volksbank CZ byla v České republice první bankou, která začala zřizovat bankovní kiosky v supermarketech, první VolksbankShop byl uveden do provozu v Brně-Židenicích 7. září 2006.

„Za rok od zahájení nové koncepce VolksbankShopů zvýšila Volksbank počet svých prodejních míst téměř o 200 procent na celkový počet padesáti tří,“ komentuje rozvoj prodejní sítě ředitel marketingu Volksbank CZ Petr Žibřid a dodává: „Naším cílem je nabídnout klientům v první řadě co nejdosažitelnější servis bankovních služeb. Především rozšířená provozní doba shopů – od 8 do 20 hodin 7 dní v týdnu – se u klientů setkala s velmi kladnou odezvou.“

Volksbank

VolksbankShop je prodejním místem banky. Jedná se o „open space“ pracoviště, které je integrováno přímo do prostoru supermarketu Kaufland. VolksbankShopy jsou otevřeny sedm dní v týdnu od 8 do 20 hodin. Navíc bankomaty a Infoterminály pro tisk výpisů z účtu jsou klientům k dispozici po celou otevírací dobu Kauflandu.

„K dnešnímu dni tvoří klienti VolksbankShopů více než 10 procent retailové klientely banky. Velkého zájmu se dočkalo také AKTIV konto – počet otevřených AKTIV kont činí 30 procent z celkového počtu všech balíčků určených retailové klientele,“ dodává Petr Žibřid.

Koncept VolksbankShopů vyvinula Volksbank přímo v České republice a speciálně pro český trh. V případě pozitivního vývoje plánuje skupina Volksbank realizaci tohoto modelu také v jiných zemích jako je Slovensko, Slovinsko, Chorvatsko či Rumunsko. Volksbank CZ je ve střední Evropě první bankou, která s konkrétním retailovým obchodníkem – Kauflandem – rozběhla takový projekt.