Volksbank má nového člena představenstva

Novým členem představenstva Volksbank CZ, a. s. se s platností od 1. prosince 2005 stal ing. Tomáš Kořínek (38), který nahradil dr. Wolfganga Mayera. Na své pozici bude zodpovědný především za oblasti řízení rizik, vypořádání obchodů, platební styk, risk controlling a finanční bezpečnost.

Tomáš Kořínek vystudoval obor ekonomika a řízení na fakultě elektrotechnické Českého vysokého učení technického (ČVUT), kde také později působil jako asistent.

Od roku 1996 do roku 1998 působil v Erste Bank Sparkassen (ČR), a. s. na pozici zástupce ředitele oddělení firemní klientely, kde byl zodpovědný za vedení oddělení obsluhujícího středně velké a velké klienty. V letech 1998 až 1999 zastával funkci Senior Credit Analyst ve společnosti Commerzbank Capital Markets (EU). V této společnosti se zabýval analýzou úvěrového rizika emitentů dluhových cenných papírů ve střední a východní Evropě a poradenstvím při získávání mezinárodních ratingů. V následujícím období působil jako vedoucí oddělení správy ohrožených pohledávek v GE Capital Bank a. s.

Do Volksbank CZ Tomáš Kořínek přichází z BAWAG Bank a. s., v níž od roku 2002 zastával funkci ředitele oddělení řízení úvěrových rizik. K jeho hlavním úkolům patřilo hodnocení a řízení úvěrového rizika bankovního portfolia, vypořádání a správa úvěrových obchodů banky a správa ohrožených pohledávek.

Tomáš Kořínek rád lyžuje, hraje badminton a zajímá se o historii.