Volksbank CZ podporuje prevenci

[Tisková zpráva] Pět kusů monitorů Babysense prostřednictvím Nadace Křižovatka předala Volksbank CZ v prosinci 2010 Novorozeneckému oddělení Fakultní nemocnice Brno.

Přístroje monitorují dechovou i pohybovou aktivitu dítěte a tím pomáhají předcházet syndromu náhlého úmrtí novorozenců (SIDS).

„Volksbank považuje sociální odpovědnost za nezbytnou součást své firemní kultury,“ říká Petr Žibřid, ředitel marketingu a komunikace Volksbank CZ, a dodává: „Jednotlivé podporované projekty vybíráme a posuzujeme individuálně. Vzhledem k tomu, že se zaměřujeme spíše na projekty lokálního charakteru, vybrali jsme si nyní k podpoře právě brněnskou Fakultní nemocnici.

I v roce 2011 bychom chtěli být prospěšní nejen v této nemocnici a tomto regionu.“ Nadace Křižovatka byla založena v roce 1995 a jejím cílem je pomáhat postiženým spoluobčanům. Středem jejího zájmu je pomoc dětem ohroženým syndromem náhlého úmrtí novorozenců (SIDS).