Volksbank CZ nabízí nový investiční certifikát

[Tisková zpráva] Volksbank CZ od konce března 2011 svým klientům připravila možnost investování finančních prostředků do nového negarantovaného investičního certifikátu Top Německý Bonus CZK II.

Certifikát nabízí vysoké zhodnocení a zároveň částečnou ochranu in-vestovaných prostředků. Upisovací období produktu trvá do 26. dubna 2011 nebo do případ-ného vyprodání emise a jeho doba splatnosti je dva a půl roku.

„Investiční certifikát Top Německý Bonus CZK II je určen investorům, kteří počítají s růstem, stagnací nebo mírným poklesem tří podkladových akciových titulů z německého trhu. Těmito akciovými tituly jsou RWE AG, Deutsche Telekom AG a Volkswagen AG,“ uvádí Tomáš Seidel, vedoucí prodeje cen-ných papírů Volksbank CZ, a dodává: „Ve všech výše uvedených případech nabízí certifikát ve splat-nosti výnos ve formě bonusu ve výši 35 % a výplatu nominální hodnoty investovaných prostředků. V případě rostoucího trhu není maximální výnos nijak omezen.“

Top Německý Bonus CZK II patří do skupiny negarantovaných investičních certifikátů. V případě, že by hodnota jedné ze tří uvedených akcií v den splatnosti certifikátu (16. října 2013) poklesla na nebo pod hodnotu bariéry, která je stanovena na 60 % z počátečních cen akcií, bonus by nebyl vyplacen, neboť by hodnota certifikátu kopírovala cenu takové akcie.

Počáteční ceny zmíněných akcií budou stanoveny k 26. dubnu 2011.

Více informací naleznete na www.volksbank.cz.