Vítěz středoevropské Investiční hry získá kilogram zlata

[Tisková zpráva] Česká burza RM-SYSTÉM společně s varšavskou burzou a partnery připravila středoevropskou investiční hru. Pro každého účastníka je připraven fiktivní milion korun a 50 tisíc dolarů, se kterými si bez rizika může vyzkoušet svůj talent pro burzovní obchody s možností výhry skutečných cen. Hra probíhá v České republice, Polsku, Maďarsku a na Slovensku a začít lze snadno na www.Investicka.cz.

Letošní ročník soutěže se rozšířil do několika zemí střední Evropy. Mezinárodnímu pojetí Investiční hry odpovídají i ceny pro výherce. Hlavní cenou je jeden kilogram zlata, přičemž výherce si může vybrat mezi fyzickým dodáním zlaté cihly a proplacením výhry ve finančních prostředcích. Hodnota zlaté cihly bude v tom případě stanovena dle kurzu na největší světové derivátové burze v Chicagu, a to ke dni ukončení soutěže. Aktuální hodnotu jednoho kilogramu zlata publikujeme na www.investicka.cz, uvádí k tomu Jiří Vodička, ředitel pro strategii a marketing české burzy RM-SYSTÉM.

Účastníci na předních místech si rozdělí další zajímavé ceny. Mezi nehodnotnější patří exotický zájezd pro dvě osoby od cestovní kanceláře ESO travel. Dále je připraveno 30 letenek od British Airways v hodnotě 10 tisíc Kč, Notebook od společnosti Dell a Nokia věnuje výherci mobilní telefon. Mezi další zajímavé ceny patří knihy od nakladatelství Grada Publishing, Euromedia a Mladá fronta či bezplatné obchody od největšího českého on-line brokera Fio, burzovní společnosti, doplňuje výčet lákavých výher.

Mediálními partnery hry jsou významné české portály Seznam.cz, Finance.cz, FinancniNoviny.cz, Akcie.cz a E15.cz.

Hra je rozdělena na dvě části. Každý soutěžící dostane k dispozici virtuální milion korun, který může investovat do vybraných českých i zahraničních akcií. Pro zkušenější hráče, kteří vyhledávají více adrenalinu, je připraveno 50 000 USD, s nimiž si lze vyzkoušet obchody s deriváty US futures.

Ceny akcií kopírují reálný stav na burzovním trhu v ČR (RM-SYSTÉM), Varšavě, Frankfurtu nebo USA. V době finanční krize si tak každý může otestovat své obchodní schopnosti a získané zkušenosti pak výhledově zúročit při reálném investování.

Celkovým vítězem se stává ten, kdo v době od 1. dubna do 31. května 2009 na akciovém trhu nejvíce zhodnotí přidělený milion korun. Mimo to bude vyhlašován také nejúspěšnějšího investor každého týdne. Pro vítěze týdenního kola jsou v kategorii akcie i deriváty připraveny digitální fotoaparáty v hodnotě 5 tisíc Kč. Partnerem týdenních kol je nezávislý finanční poradce, společnost AWD.

Celý projekt je náročný na zvládnutí desítek tisíc operací na kapitálovém trhu v reálném čase. Z tohoto důvodu projekt Investiční hry probíhá na serverech PowerEdge od společnosti Dell.