VITAL INVEST JE ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ S MOŽNOSTÍ INVESTOVÁNÍ A GARANCÍ NÁVRATNOSTI INVESTICE

V Praze 22.listopadu 2006 - Komerční banka (KB) ve spolupráci s Komerční pojišťovnou (KP) rozšířila nabídku pojistných produktů o investiční životní pojištění. VITAL Invest je příležitostí pro získání zajímavého zhodnocení vložených peněz a pojistné ochrany společně s garantovanou návratností investice v případě pojistné události.

VITAL Invest je kombinací životního pojištění a investování. Klient si sám volí investiční strategii, tedy v jakém poměru bude zaplacené pojistné investováno mezi nabízené fondy. Tuto strategii lze kdykoli, v závislosti na vývoji kapitálových trhů a aktuální životní situaci, změnit, stejně jako další parametry smlouvy. V rámci VITAL Investu je možné podle vztahu k investičnímu riziku a očekávanému výnosu vybírat ze tří fondů – fond konzervativní, balancovaný a dynamický. Portfolio těchto fondů je složeno z podílových fondů IKS.

VITAL Invest nabízí čtyři varianty pojistné ochrany pro případ smrti, které se liší poměrem investiční a pojistné složky. Klient má možnost investovat celé pojistné, nebo si zvolit jednu z dalších variant, kdy bude 2,5 až 22,5 procenta pojistného použito na zaplacení rizikového pojistného na krytí rizika úmrtí, zbývající část pojistného bude investována.

Dojde-li ke vzniku pojistné události, je oprávněným osobám vyplacena částka, která je složena ze dvou částí. První část tvoří pevná pojistná částka pro případ úmrtí. Druhou je buď aktuální hodnota smlouvy, nebo hodnota zaplaceného investičního pojistného, což záleží na tom, která z částek je v daný okamžik vyšší. Právě toto nastavení výběru nejvyšší dosažené částky významně odlišuje VITAL Invest od konkurenčních nabídek na trhu. VITAL Invest tak přináší klientům garanci návratnosti investice, která pro klienta znamená jistotu, že oprávněným osobám bude vyplacena minimálně částka v hodnotě dosavadní investice. Tato garance je automaticky poskytována všem klientům až do věku 70 let.

Minimální výše pojistného je u pravidelných měsíčních plateb 500 korun.

K dalším výhodám produktu patří zejména: vysoká flexibilita (možnost změn parametrů smlouvy kdykoliv během trvání pojištění) včetně přístupu k penězům, rozšíření pojistné ochrany díky úrazovému pojištění pro případ úmrtí následkem úrazu, trvalých následků úrazu či tzv. tělesného poškození úrazem, možnost snížení daňového základu až o 12 tisíc korun ročně a jednoduchý způsob sjednání smlouvy v široké síti 367 poboček KB.