Vital Invest garantuje pro rok 2008 zhodnocení 3 %

V rámci investičního životního pojištění VITAL Invest nabízí Komerční banka ve spolupráci s Komerční pojišťovnou od listopadu loňského roku Fond s garantovaným zhodnocením. Vital Invest garantuje pro rok 2008 zhodnocení ve výši minimálně 3 % p.a. Nově došlo také k významnému zvýšení pojistných částek u úrazového připojištění a ke snížení správních nákladů v závislosti na výši investované částky.

Fond s garantovaným zhodnocením je vhodnou variantou investice především pro konzervativnější klienty, kteří očekávají stabilní výnos bez výrazných výkyvů. "Garantované zhodnocení fondu je vyhlašováno vždy na období jednoho roku. Pro letošní rok nabízíme klientům Vitalu Invest zhodnocení ve výši minimálně tří procent,“ uvedl výkonný ředitel pro marketing Komerční banky Zdeněk Mojžíšek.

VITAL Invest je kombinací investování a životního pojištění. Klient sám určuje, zda bude jeho VITAL Invest spíše pojištěním, nebo spíše investičním nástrojem. V rámci pojistné složky nabízí VITAL Invest čtyři různé varianty rozsahu pojistné ochrany pro případ úmrtí podle toho, do jaké míry chce klient zajistit sebe a svou rodinu. „Jistotu a zabezpečení je možné rozšířit sjednáním komplexního úrazového připojištění, které je navíc od března letošního roku možno sjednat až do výše desetinásobku základních pojistných částek,“ doplnil Zdeněk Mojžíšek. Ve srovnání s obdobnými produkty zajišťuje VITAL Invest také vysokou likviditu, kdy již po 2 měsících má klient možnost částečného výběru prostředků.

Atraktivní výhodou pojištění VITAL Invest je garance návratnosti investice v případě pojistné události. „Ačkoliv je VITAL Invest příležitostí pro zhodnocení finančních prostředků, je zachována i hlavní vlastnost pojištění, tedy zajištění příjmů pro rodinu v těžkých životních situacích. Garance návratnosti investice přináší klientům jistotu, že oprávněným osobám bude vždy vyplacena částka minimálně v hodnotě dosavadní investice. Tato garance je automaticky poskytována všem klientům až do věku 70 let,“ dodala vedoucí marketingu pro retailové bankovnictví Komerční banky Monika Truchliková.

Poslední novinkou v pojištění VITAL Invest je progresivní snížení správních nákladů v závislosti na výši investice.

Jednotlivé parametry smlouvy si může každý klient změnit kdykoliv během trvání pojištění podle jeho měnících se nároků a potřeb.