Společnost VISA představuje speciální porcelánové bankomaty pro 0lympijské hry v Pekingu 2008

Návštěvníci her mohou využít služeb 26 zcela nových bankomatů rozmístěných kolem olympijských sportovišť.

31. července 2008 – Společnost Visa představila novou podobu volně stojících bankomatů, které byly navrženy speciálně pro Olympijské hry 2008 v Pekingu. Jejich design byl inspirován tradiční čínskou kulturou a kaligrafií.

Kolem sportovišť a dalších míst spojených s olympiádou bude rozmístěno celkem 26 takových kiosků. Mimo jiné je najdeme u hlavního tiskového střediska, u sídla televizních štábů a též v olympijské vesnici. Všude zde budou pro návštěvníky i účastníky her zajišťovat pohodlnější přístup k hotovosti.

Richard Chang, výkonný viceprezident a generální ředitel divize Visa pro Čínu a okolí, uvedení nových kiosků komentoval slovy: „Chtěli jsme zdůraznit své partnerství s pekingskou olympiádou výrazným a esteticky příjemným způsobem. Proto jsme navrhli tyto kiosky, v nichž se podle našeho názoru snoubí krása čínského umění s moderní technologií.“

Společnost Visa je oficiálním celosvětovým partnerem olympijských her a její karty jsou od roku 1986 jedinými platebními kartami přijímaným na olympijských hrách.

Visa a její klientské banky provozují v Číně přes 90 000 bankomatů a k prosinci roku 2007 byly karty Visa přijímány u více než 216 000 čínských obchodníků, kteří se tak připravovali na masivní nápor zahraničních návštěvníků, k němuž dojde v souvislosti s olympijskými hrami.

Společnost Visa úzce spolupracuje s organizačním výborem a snaží se držitelům karet pomoci poskytováním služeb v několika jazycích i další potřebné asistence.