Visa představila na Cartes novou čipovou kartu

[Tisková zpráva] Asociace Visa Europe dnes oznámila kompletní specifikaci nové čipové karty střední velikosti, kterou poprvé představila vloni na Cartes. Díky malým rozměrům nabídne nová karta uživatelům široké možnosti využití. Čipová karta Visa střední velikosti je zhruba o čtvrtinu kratší než karty běžné.

Ačkoli je nová karta menší než běžné karty Visa, může být akceptována u většiny obchodníků vybavených čtečkami na čipové karty. Stejně tak je možné ji použít pro platby po internetu, telefonu nebo při zásilkovém prodeji. Karta též obsahuje stejné bezpečnostní prvky jako běžné karty Visa plné velikosti.

Vydavatelé mohou kartu upravit podle svých vlastních marketingových potřeb. Karta může být vydávána samostatně nebo jako karta doplňková, stejně tak může být kreditní, debetní nebo předplacená. Tato flexibilita výrazně zvyšuje rychlost uvedení karty na trh, přičemž instalační náklady jsou minimální. Flexibilní design umožňuje kartu vybavit logem banky a stejně tak lze podle libosti volit i pozadí a barvy.

Karta může být dokonce perforovaná, takže ji uživatelé mohli pohodlně připevnit ke svazku klíčů nebo mobilnímu telefonu. Není tedy odkázána na peněženku, ale lze ji nosit kdekoli.

Očekává se, že nová čipová karta osloví širokou veřejnost. Je ideální zvláště pro ty, kteří vyznávají poslední módní trendy a touží po originálním produktu, jenž v sobě bude snoubit výhody tradiční kreditní/debetní karty a nejnovější technologie, jakými jsou bezkontaktní platby. Rodinám poskytne efektivní způsob, jak podporovat děti na studiích, neboť platební kartu lze přímo provázat s jejich účtem.

Sandra Alzettová, viceprezidentka Visa Europe, k uvedení nové karty řekla: Střední čipová karta Visa je dalším příkladem aktivity společnosti Visa v oblasti vývoje nových a originálních platebních metod. Visa se vždy snaží reagovat na nové spotřebitelské trendy – v tomto případě se jedná o požadavek větší mobilnosti, která se odráží i v ostatních technologiích, jako jsou mobilní telefony, počítače a PDA.