Visa podala registrační výkaz týkající se restrukturalizace

(Londýn) Visa dnes podala ke Komisi pro cenné papíry registrační výkaz týkající se řady transakcí pro plánové spojení společností Visa Canada, Visa International a Visa USA v jednu soukromou akciovou společnost Visa Inc. Visa Europe zůstane členskou asociací a stane se společností licencovanou Visa Inc., v níž bude držet menšinový podíl.

Registrační výkaz popisuje tyto transakce a detailní podobu budoucích vztahů mezi Visa Inc. a Visa Europe coby držitelem licence.

V rámci nové struktury zůstane Visa Europe separátní entitou, jež se i nadále bude zaměřovat na uspokojování potřeb svých zákazníků na evropském trhu. Společnost Visa bude i nadále fungovat jako jeden celek, bude zvyšovat interoperabilitu, spolehlivost a bezpečnost poskytovanou členským bankám asociace Visa, jejich klientům, držitelům karet i obchodníkům po celém světě.

Prezident a generální ředitel společnosti Visa Europe Peter Ayliffe prohlásil: „Jedinečný charakter evropského trhu vyžaduje strategii šitou doslova na míru. Tento přístup nám umožní se zaměřit plně na náš cíl, jímž je vytvoření celoevropského platebního trhu, přičemž zároveň si uchováme svou globální působnost.“

„Tato restrukturalizace posiluje postavení společnosti Visa Europe jako jediného platebního systému skutečně vlastněného svými evropskými členy,“ dodal Peter Ayliffe.

Jakmile Komise pro cenné papíry dokončí proces revize a prohlásí registrační výkaz za platný, podnikne společnost Visa Inc. takové globální kroky, aby si zajistila souhlas svých členů s restruktura­lizací.