VISA otevřela 55 informačních kiosků pro návštěvníky OH v Pekingu 2008

Na pekingském mezinárodním letišti a na olympijských sportovištích byly instalovány vícejazyčné informační kiosky.

Společnost Visa, která je již tradičně celosvětovým partnerem olympijských her, instalovala v jejich aktuálním dějišti 55 nepřehlédnu­telných informačních kiosků. K vidění jsou například na pekingském mezinárodním letišti, na olympijských sportovištích a též v hlavních turistických a nákupních centrech. Návštěvníkům her poskytují kiosky informace v několika světových jazycích a jsou rozpoznatelné na první pohled. Mají totiž stejný design jako originální bankomaty, které Visa připravila pro Olympiádu v Pekingu.

Informační kiosk Visa uvítá turisty hned po příletu na nově zrekonstruovaný třetí terminál pekingského mezinárodního letiště a poskytne jim informace týkající se olympijských klání, sportovišť a turistických atrakcí, stejně jako informace o hromadné dopravě v průběhu her. Kromě kiosku na třetím terminálu byly v areálu letiště instalovány i další kiosky, které turistům poskytují informace, co mají dělat, pokud ztratili svou platební kartu nebo pokud potřebují lékařskou pomoc.

Richard Chang, výkonný viceprezident a generální manažer Visa pro oblast velké Číny a Filipín, prohlásil: „Mnozí z návštěvníků přilétají do Číny poprvé a my si uvědomujeme, že vzhledem k vysokému počtu akcí, které v průběhu 17ti dnů konání her probíhají, potřebuje veřejnost přesné a jasně srozumitelné informace, navíc podané v jazyce, kterému bude rozumět. Proto jsme ve spolupráci s organizačním výborem vytvořili tyto nepřehlédnutelné kiosky, které návštěvníkům potřebné informace poskytnou.”

Visa je důvěryhodným pomocníkem pro držitele karet, kteří cestují jak vnitrostátně, tak mezinárodně a součástí karty je i řada dalších výhod, jako asistence v nouzi nebo cestovní pojištění. Pro návštěvníky her vytvořila společnost Visa speciální „Olympijský pas“, což je vlastně takový průvodce po hrách, který jim umožní si letní olympiádu lépe vychutnat. Doporučení se netýkají výhradně her, ale jsou zde i tipy na návštěvu zajímavých míst po celém Pekingu. Olympijský pas Visa je možné si stáhnout na adrese : http://sponsorships.visa.com/…passport.pdf

Visa je oficiálním celosvětovým sponzorem olympijský her od roku 1986 a je to jediný platební systém, který je na olympijských sportovištích akceptován.