Visa Europe zpracovala o vánocích rekordní počet transakcí

Během nákupní špičky o letošních vánocích zpracovávala společnost Visa Europe 715 transakcí každou vteřinu*, což je o 13 procent více než loni. Absolutního rekordu transakcí učiněných kartou Visa bylo dosaženo krátce po poledni v sobotu 22. prosince, nicméně již předchozí den, v pátek, bylo dosaženo rekordního počtu transakcí zpracovaných za jediný den: v pátek 21. prosince systém provozovaný společností Visa Europe bezproblémově zpracoval 26,8 milionu transakcí, což je o 15,4 procenta více než v roce 2006.

Tiskový mluvčí společnosti Visa Europe Steve Chambers k dosaženým výsledkům řek: „Odklon od starých platebních médií, jako je hotovost a šeky, směrem ke kartám ženou vpřed hlavně prodejci a držitelé karet. Očekávají, že platby budou probíhat hladce a to je též náš cíl. Jako největší mezibankovní zpracovatel karetních operací jsme po celé vánoční období bedlivě dohlíželi na to, aby transakce probíhaly rychle, spolehlivě a bezpečně.“

Výrazný příklon k nakupování po internetu a prostřednictvím objednávkových služeb (přes telefon, poštou) před letošními vánocemi je jasně ilustrován 23,7procentním nárůstem transakcí během prvních dvou prosincových týdnů oproti roku 2006. Hodnota těchto transakcí vzrostla o 32,9 procenta a celkově během těchto dvou týdnů dosáhla objemu 5 miliard euro.

Více informací:

V roce 2007 společnost Visa Europe dokončila pětiletý program rozvoje systému pro zpracování karetních transakcí, který je především velmi flexibilní. Zabezpečená platforma v sobě slučuje globální dosah a špičkový výpočetní výkon nutný pro zajištění budoucího růstu a inovací platebních produktů.

„Naše technologie výrazně zkracuje nároky na čas, komplikovanost a náklady spojené s přidáváním nových funkcí nebo modifikací platformy pro podporu nových forem plateb, jako jsou například bezkontaktní nebo mobilní platby. Musíme držet krok s obrovskými nároky a vysokým očekáváním, která na nás kladou držitelé karet Visa a proto investujeme do technicky nejvyspělejšího zpracovatelského systému v Evropě.“

„Z nárůstu je patrné, jaké výhody přináší našim klientům zpracovatelský systém, kterým jen za rok 2007 prošlo 6 miliard transakcí. V Evropě počet transakcí uskutečněných kartami Visa roste dvojciferným tempem. Spotřebitelé stále častěji platí kartami při každodenních nákupech, takže výkonná platforma, kterou disponujeme, je opravdu nutností k zachování spolehlivého provozu i v budoucnu.“