Visa Europe a Barclaycard testují novou korporátní kartu

Společnost Visa Europe provádí ve spolupráci s Barclaycard a Deloitte testování nového typu platební karty, která má uživatelům poskytnout větší možnosti a finanční výhody. Testování probíhá ve čtyřech státech Evropy a jsou do něj zapojeny bankovní instituce, mobilní operátoři i průmysloví partneři. Stejně jako nová standardní Visa korporátní karta umožňuje i tato nová platební karta zaměstnancům společnosti Deloitte vzdáleně se připojit k internímu IT systému prostřednictvím soukromé virtuální sítě.

Aby měli uživatelé možnost se do systému přihlásit zadáním svého PINu a vygenerovat si osobní heslo na jedno použití, je do karty zapuštěna klávesnice a malý displej. Heslo je poté virtuální soukromou sítí ověřeno. Uživatelům tedy stačí, aby měli při sobě pouze svou kartu Corporate Barclaycard. Není třeba, aby zvlášť nosili jiná speciální bezpečnostní zařízení. Technologie, kterou karta využívá, byla vyvinuta ve spolupráci se společností EMUE Technologies.

Pilotní projekt Barclaycard je v Evropě prvním korporátním testovacím projektem karet Visa, které využívají jednorázová hesla. Projekt by měl v porovnání s užíváním jiných bezpečnostních zařízení pro vzdálené připojení do interních sítí výrazně snížit uživatelské náklady.

Do pilotní studie bylo zahrnuto na 500 držitelů karet a byla zahájena v dubnu 2009. Testování bude probíhat po dobu 3 měsíců.

Karta Visa Corporate Barclaycard má však i jiná využití. Kromě toho, že je vyvinuta za účelem pohodlného vzdáleného připojení k interním sítím, je karta kompatibilní i se systémem Verified by Visa, který kartu chrání před případnými podvody a krádežemi identity jak v souvislosti s online bankovnictvím, tak z hlediska připojení přes telefonní sítě.

Jedním z hlavních důvodů, proč se společnost Barclaycard stala hlavním partnerem při testování nové karty, je nedávné ocenění Nejlepší inovátor v rámci systému a služeb Visa, které společnost získala na nedávné akci Visa Europe Insight . Ta se uskutečnila v Berlíně v termínu 23. – 24. dubna 2009 a účastnili se jí všichni významní představitelé bankovních institucí spolupracujících s Visa Europe.

Nová karta je pro naše korporátní zákazníky velmi dobrým řešením, protože efektivně kombinuje dvě vlastnosti – kromě toho, že se jedná o standardní korporátní kartu Visa, karta obsahuje speciální označení, která zákazníkům umožní vysoce bezpečný přístup do soukromých sítí (VPN). Jsme velmi rádi, že se můžeme na pilotním projektu společně s Visa Europe podílet, uvádí Neil Radley, Managing Director Barclaycard Commercial.

Díky EMUE technologii může nová karta Visa Corporate Barclaycard uživatelům nabídnout výhody, které vycházejí z naší vlastní zkušenosti s využitím jednorázového kódu ke vzdálenému připojení. Odhadujeme, že bychom takto mohli ušetřit až 65 procent nákladů v porovnání s obdobím, kdy jsme využívali tradiční samostatné prostředky, poznamenává Simon Owen, Senior Partner zodpovědný za oddělení Informačních technologií.

Sandra Alzetta, Senior Vice Prezident pro Inovace ve společnosti Visa Europe k tomu dodává: Inovace jsou pro rozvoj a úspěšnost naší společnosti klíčové. Snažíme se proto trvale zaměřovat na maximální bezpečnost korporátních i spotřebitelských karet Visa a jejich pohodlné využití. Věříme, že v případě nové karty, v níž je implementována jak baterie, tak PIN a displej, se jedná o nejmodernější produkt tohoto druhu na trhu.