VIG RE zajišťovna, a.s. pro střední a východní Evropu

[Tisková zpráva] Počátkem září zahájila v Praze svou obchodní činnost VIG RE zajišťovna, a.s. V rámci první, ustavující schůze zajišťovny bylo schváleno složení představenstva. Členkami představenstva se staly Eva-Maria Stackl, administrativní ředitelka koncernového zajištění a Mag. Claudia Stransky, která pracuje v Praze v oblasti pojištění průmyslových rizik. Eva-Maria Stackl bude vykonávat funkci Chief Organisation Officer, Mag. Claudia Stransky bude koordinovat zajištění v rámci Vienna Insurance Group.

Předsedou představenstva zajišťovny se stal Dr. Peter Hagen, člen vedení koncernu Vienna Insurance Group, člen představenstva Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group a náměstek generálního ředitele české Kooperativy pojišťovny, a.s., Vienna Insurance Group.

„Naše zajišťovna v Praze je v tomto složení představenstva výborně připravena na zahájení činnosti, v rámci které bude nabízet pojišťovacím společnostem v zemích SVE výjimečná řešení“, řekl s potěšením CEO Vienna Insurance Group Dr. Günter Geyer o rozběhu činnosti VIG RE. „Považujeme se za odborníky na region střední a východní Evropy a chtěli bychom se stát prvním, na koho se naši partneři obrátí v otázkách zajištění v tomto geografickém prostoru.“

Představenstvo VIG RE má toto složení:

• Dr. Peter Hagen, předseda představenstva
  • Eva-Maria Stackl, členka představenstva
  • Mag. Claudia Stransky, členka představenstva

Vienna Insurance Group se sídlem ve Vídni je předním rakouským pojišťovacím koncernem v zemích střední a východní Evropy. Mimo kmenového trhu v Rakousku je Vienna Insurance Group prostřednictvím podílů na pojišťovnách aktivní v Albánii, Bělorusku, Bulharsku, České republice, Estonsku, Gruzii, Chorvatsku, Lichtenštejnsku, Litvě, Lotyšsku, Maďarsku, Makedonii, Německu, Polsku, Rumunsku, Rusku, na Slovensku, v Srbsku, Turecku a na Ukrajině. Kromě toho má pobočky v Itálii a ve Slovinsku.

Koncern je na rakouském trhu zastoupen na burze kótovanou Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group, Donau Versicherung a Sparkassen Versicherung. Dále vlastní minoritní podíl ve Wüstenrot Versicherung.