Vienna Insurance Group plánuje vydání podřízených dluhopisů v hodnotě do 500 mil. euro

[Tisková zpráva] Skupina Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe má v úmyslu vydat podřízené dluhopisy (po realizaci Solvency II podle dnešního stavu pravděpodobně započitatelné jako Tier 2 Vlastní prostředky) s objemem do 500 mil. euro s opcí na navýšení až o 70 mil. euro. Dluhopisy budou mít zásadně dobu platnosti 30 let a emitentka je bude moci vypovědět po deseti letech.

Výnos z dluhopisů má být použit pro posílení finančního základu Vienna Insurance Group, financování dalšího růstu ve střední a východní Evropě a k přípravě na požadavky na vlastní jmění ze směrnice Solvency II.

Dluhopisy se zaměřují především na investory z řad institucí. Nadto se uvažuje o tom, že dluhopisy budou nabízeny v maloobchodním úseku v Rakousku, České republice, Německu, Lucembursku a případně ve Švýcarsku. Vienna Insurance Group má rating „A+“ se stabilním výhledem. Pro zamýšlenou emisi podřízených dluhopisů přidělila mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor´s předpo­kládaný rating „A-“.

V nadcházejících dnech budou pro investory z řad institucí pořádány roadshows. Podmínky pro dluhopisy budou následně stanoveny na základě poptávky metodou Bookbuilding na základě aktuálních podmínek na trhu. Emisními bankami jsou Erste Group Bank AG jakož i BNP Paribas.