Vienna Insurance Group úspěšně dokončila převzetí podílů TBIH v Albánii, Bulharsku a Makedonii

[Tisková zpráva] Po získání potřebného souhlasu ze strany úřadů ukončila Vienna Insurance Group úspěšně převzetí podílů TBIH Financial Services Group N.V (TBIH) v jejích koncernových pojišťovacích společnostech v Albánii, Bulharsku a Makedonii. (Vienna Insurance Group vlastní přímý podíl 60 procent TBIH, menšinový podíl 40 procent vlastní nizozemská finanční skupina Kardan Financial Services B.V.) Albánie, Makedonie, Kosovo V Albánii získala Vienna Insurance Group většinové podíly, které vlastnila TBIH v společnosti Sigma Sh.a., ve výši zhruba 87 procent, v Makedonii Vienna Insurance Group nyní vlastní 100 procent společnosti.

Sigma byla založena v roce 1998 v Tiraně a je prostřednictvím pobočky aktivní i v Kosovu. Bulharsko V Bulharsku zvýšila Vienna Insurance Group převzetím všech podílů v nepřímém vlastnictví TBIH svůj podíl v Bulstrad Vienna Insurance Group na zhruba 97 procent a v případě Bulstrad Life Vienna Insurance Group na přibližně 92 procent. Kromě společností Bulstrad je Vienna Insurance Group zastoupena na bulharském pojistném trhu i společnostmi Bulgarski Imoti Non-Life Insurance Company a Bulgarski Imoti Life Insurance Company. Ostatní převzetí podílů V rámci restrukturalizace pojistných aktivit TBIH zvýšila Vienna Insurance Group své podíly na chorvatských společnostech Kvarner Vienna Insurance Group a Helios Vienna Insurance Group již začátkem roku 2009 na 99 procent, respektive 100 procent.

Vienna Insurance Group je v Makedonii na šestém místě, v Chorvatsku na čtvrtém místě, v Albánii již na vynikajícím druhém místě a v Bulharsku je jasným lídrem trhu. Na burze kótovaná Vienna Insurance Group (VIG) se sídlem ve Vídni je jedním z předních pojišťovacích koncernů v zemích střední a východní Evropy. Mimo kmenového trhu v Rakousku je Vienna Insurance Group prostřednictvím podílu na pojišťovnách aktivní v Albánii, Bělorusku, Bulharsku, České republice, Estonsku, Gruzii, Chorvatsku, Lichtenštejnsku, Litvě, Lotyšsku, Maďarsku, Makedonii, Německu, Polsku, Rumunsku, Rusku, na Slovensku, v Srbsku, Turecku a na Ukrajině. Kromě toho má pobočky v Itálii a ve Slovinsku. Vienna Insurance Group (VIG) je na rakouském trhu zastoupena Wiener Städtische Versicherung, Donau Versicherung a Sparkassen Versicherung.