Victoria Volksbanken přichází na trh s novinkou - životním důchodovým pojištěním Excelsior

Praha, 7. prosince 2006 – Pojišťovna Victoria Volksbanken, člen mezinárodního koncernu ERGO, začala na českém pojistném trhu v oblasti důchodového pojištění nabízet program Excelsior, který ideálně kombinuje výhody spoření a pojištění.

„Význam životního pojištění v České republice v posledních letech narůstá. Z předběžných výsledků, které shromáždila Česká asociace pojišťoven, jen za rok 2005 vzrostlo předepsané pojistné v tomto segmentu o 7,1 % a dosáhlo hodnoty téměř 45 mld. korun“, uvádí Kurt Rössler, člen představenstva Victoria Volksbanken pojišťovna a.s.

Program Excelsior garantuje ke spořící části minimální technickou úrokovou míru ve výši 2,4 %, umožňuje uplatňovat nárok na daňové odpočty a volbu formy pojistného plnění. Současně však tento pojistný produkt vlivem legislativního prostředí v České republice zaručuje absolutní bezpečnost vložených prostředků.

„Rozdíl mezi programem Excelsior a kapitálovým životním pojištěním je v tom, že v případě kapitálového pojištění dostává klient při dožití se konce pojištění jednorázově vyplacenou částku. Důchodové životní pojištění je ale koncipováno tak, že je pravidelně vyplácen sjednaný důchod, a to po celou dobu života pojištěného“, vysvětluje Kurt Rössler. Minimální vstupní věk pro uzavření pojištění Excelsior je 18 let, maximální 55 let. Jednorázový vklad činí minimálně 10.000 korun, maximálně 10.000.000 korun.