Víc než 600 000 lidí má penzijní připojištění u ČSOB

Penzijní fondy ČSOB se staly třetím největším poskytovatelem penzijního připojištění u nás.

Potvrzují to ekonomické výsledky penzijních fondů za 3. čtvrtletí 2007, které zveřejnila Asociace penzijních fondů České republiky.

„K dnešnímu dni si na penzi u penzijních fondů ČSOB spoří více než 605 000 klientů. Ve srovnání s konkurencí jsme od začátku roku dosáhli největšího nárůstu tržního podílu v počtu klientů a to konkrétně o 0,6 %,“ upřesňuje výsledky obchodní ředitelka ČSOB Penzijního fondu Stabilita Kateřina Štěrbová. Tržní podíl penzijních fondů ČSOB v počtu klientů dosáhl na konci 3. čtvrtletí 2007 15,33 %.

Skupina ČSOB jako jediná na českém trhu nabízí zájemcům o penzijní připojištění možnost zvolit si penzijní fond a vhodnou investiční strategii podle svých preferencí. ČSOB PF Stabilita je určen především klientům starším 45 let, kteří dávají přednost kratší době spoření a konzervativní investiční strategii. Naopak ČSOB PF Progres se orientuje na mladší klienty, volí dynamickou investiční strategii a díky ní nabízí dlouhodobě nadprůměrné zhodnocení. Výsledky ČSOB PF Progres ocenili odborníci Zlatou korunou 2007 pro nejlepší penzijní fond.

Klienti penzijních fondů ČSOB mají od letošního roku navíc možnost využívat on-line přístup k účtu svého penzijního připojištění. Díky této službě, která je zcela zdarma, mohou účastníci sledovat aktuální zůstatek na účtu, mají rychlý přehled o svých platbách i o příspěvcích zaměstnavatele. V režimu on-line mohou požádat i o změnu údajů ve smlouvě.

Penzijní připojištění má v České republice již více než 3 800 000 lidí. Celkový objem prostředků evidovaných ve prospěch účastníků ve třetím čtvrtletí 2007 přesáhl 155,1 miliardy ko­run.