Veřejnost láká obchodování s akciemi

Díky Burzovní hře ATLANTIK FT si své schopnosti prověřilo již přes 11 000 Čechů

Štěstí v investování na kapitálových trzích si jen od počátku tohoto roku vyzkoušelo přes 2 000 lidí. Prostřednictvím Burzovní hry ATLANTIK FT se přesvědčili, jak by dokázali zhodnotit svěřených 10 000 dolarů. V právě ukončeném kole si nejlépe vedl pan Lukáš Pučálka, který měl v závěru na účtu téměř 29 000 dolarů.

Burzovní hra ATLANTIK FT probíhá již pátým rokem. „Veliký zájem veřejnosti v minulých kolech nás přesvědčil, že lidé si rádi zkoušejí obchodování nanečisto. Prozatím se hry zúčastnilo přes 11 000 Čechů,“ uvádí Jan Dobiáš ze společnosti ATLANTIK FT.

V prvním letošním kole byl nejúspěšnější Lukáš Pučálka z Břidličné. Svěřené dolary zhodnotil o 186,5 procenta. „Hry se účastním poprvé a moc mě chytla,“ pochvaloval si Lukáš Pučálka s tím, že k vítězství mu pomohly hlavně investice do amerických farmaceutických firem. Jako odměnu si za první místo odnesl zájezd pro 2 osoby dle vlastního výběru od Cestovní kanceláře Fischer. Radost mu udělala také možnost navštívit makléře společnosti ATLANTIK FT a diskutovat s nimi o jejich práci. „Návštěva makléřů mě nadchla. Jsem moc rád, že jsem se jim mohl podívat pod pokličku,“ říká vítěz.

Aby obchodování bylo co nejreálnější, mají všichni účastníci přístup k dokonalé simulaci aplikace ATLANTIK FT eBroker. Díky ní mohou investovat do akcií společností a fondů na amerických burzách NYSE, NASDAQ, AMEX a dalších, ale také v Německu, Švýcarsku či ve Velké Británii. „Účastníci hry mají stejně jako naši klienti přístup na 104 akciových trhů a mohou využívat analýzy více než 3500 společností,“ doplňuje Jan Dobiáš.

Rostoucí zájem o obchodování na kapitálových trzích není patrný jen v Burzovní hře. Potvrzuje jej i hlavní makléř společnosti ATLANTIK FT Jan Langmajer: „Za poslední rok jsme zaznamenali významný nárůst v počtu klientů. Ti oceňují, že mohou obchodovat s pomocí rad našich makléřů i využít právě internetové aplikace ATLANTIK FT eBroker.“

Burzovní hra ATLANTIK FT pokračuje

Druhá Burzovní hra roku 2007 probíhá od 2.července do 31. prosince. Účastnit se mohou všichni zájemci, kteří se zaregistrují na stránkách http://akcie.centrum.cz. Stejně jako v uplynulých letech mohou počítat se vstupním kapitálem ve výši 10 000 USD. Ti nejlepší si odnesou ceny ve stejné hodnotě, jako v prvním letošním kole, celkem přes 70 000 Kč. „Do hry je možné vstoupit kdykoliv v průběhu jejího trvání,“ upozorňuje Jan Dobiáš všechny, kteří by si své schopnosti rádi vyzkoušeli.

Také výherci posledního kola se podle svých slov do hry znovu zapojili. „Už jsem se přihlásil do dalšího kola. Zatím to ale příliš nesleduji. Ten správný adrenalin přijde až pár měsíců před koncem hry,“ uvádí Lukáš Pučálka. Rekord hry zatím drží Jiří Dvořák z Bystřice u Benešova, který v rámci Burzovní hry ATLANTIK FT roku 2004 zhodnotil prostředky o neuvěřitelných 871 procent.

Pořadí nejúspěšnějších hráčů v letním kole roku 2007
pořadí cílová částka zhodnocení