Valná hromada Erste Bank zvýšila dividendu na EUR 0,55 za akcii

Valná hromada společnosti Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG, která se dnes konala ve Vídni, schválila dividendu za obchodní rok 2005 ve výši 0,55 EUR za akcii. Dividenda za rok 2005 je o 10 % vyšší než dividenda vyplacená za rok 2004 (0,50 EUR).

Od 24. května 2006 bude akcie Erste Bank kótovat snížena o dividendu. Nové akcie z kapitálového navýšení (ISIN AT 0000506217), které neobsahovaly právo na výplatu dividend za rok 2005, budou současně sloučeny s akciemi kótovanými na vídeňské a pražské burze (ISIN AT 0000 652011). Dnem pro výplatu dividendy (kupónové číslo 18) je 26. květen 2006.

V rámci valné hromady byla do dozorčí rady zvolena ředitelka Technického muzea ve Vídni Gabriela Zuna-Kratky. Nahradí Wernera Hutschinského, který vzhledem ke svému věku odstoupil z dozorčí rady.

Zprávy představenstva a dozorčí rady spolu s ostatními rutinními body programu valné hromady přijala většina akcionářů.