Valná hromada ČSA schválila roční účetní závěrku a projednala první rok plnění Strategie OK 2006-2008

Řádná valná hromada Českých aerolinií dnes schválila roční účetní závěrku za rok 2006 a Výroční zprávu společnosti. Hospodaření ČSA skončilo v roce 2006 ztrátou po zdanění v celkové výši 396,9 milionu korun. Výsledek ČSA je o 100 milionů korun lepší než v roce 2005 a to i při výrazně vyšší finanční zátěži společnosti.

Plnění Strategie OK 2006–2008

Akcionáři dále projednali a vzali na vědomí informaci vedení ČSA o vyhodnocení plnění prvního roku Strategie OK 2006–2008, kterou schválili na svém zasedání v červnu 2006 jako tříletou koncepci záchrany, stabilizace a rozvoje společnosti. Valná hromada konstatovala, že byly naplněny všechny klíčové ukazatele Strategie pro rok 2006.

Strategie je postavena na čtyřech základních pilířích:

• OK 01 Dosažení vyšších výnosů za lepší služby
  • OK 02 Vytvoření efektivního, jednoduššího provozního modelu
  • OK 03 Zajištění finanční stability
  • OK 04 Vytvoření vysoce výkonné organizace

Úspěšný rok 2006

Výrazné snížení všech nákladů a optimalizace vnitřních procesů přinesla v loňském roce úspory v provozních nákladech ve výši 557 milionů korun. Restrukturalizace obchodu a zavedení standardních prodejních procesů se poprvé prokazatelně odrazilo v růstu výnosů ve 4. čtvrtletí roku 2006. Splnění cílů Strategie OK 2006–2008 v roce 2006 je dobrým předpokladem pro letošní rok. Plán pro rok 2007 je postaven na reálném základu, společnost by měla po letech dosáhnout zisku.

Personální změny v dozorčí radě

Valná hromada odvolala z Dozorčí rady ČSA Kateřinu Malechovou a na její místo zvolila Danielu Kovalčíkovou.

Daniela Kovalčíková vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Profesní kariéru zahájila jako podniková právnička v Železničním stavitelství Praha v roce 1975. Od roku 1984 působí na Ministerstvu dopravy, nejdříve jako poradkyně ministra, později ředitelka odboru legislativy a vrchní ředitelka úseku legislativy. Od roku 2004 je náměstkyní Ministra dopravy ČR.