V zajištěných fondech ČSOB je více než 30 miliard korun

ČSOB Asset Management posiluje svoji pozici lídra v segmentu zajištěných fondů na českém trhu. Celkový objem prostředků, který čeští investoři svěřili zajištěným fondům ČSOB přesáhl 30 miliard Kč. ČSOB nasadila a udržuje prudké inovační tempo a každý měsíc přináší českým investorům nové zajištěné produkty.

V březnu skončilo upisovací období 5 zajištěných fondů, čeští investoři jim svěřili více než 1 145 mil. Kč. Největší zájem byl o ČSOB reverzní Click 7 orientující se na index Euro Stoxx 50, do kterého investoři upsali více než 317 mil. Kč. Značný zájem byl také o novinku zajištěných fondů ČSOB Spektrum 1, který si připsal více než 304 mil. Kč.

Jan Barta, člen představenstva a generální ředitel ČSOB Investiční společnosti, v této souvislosti prohlásil: Naše produktová strategie není vedena pouze obchodními zřeteli. Respektujeme investiční mentalitu a potřeby českých klientů a český trh. Českým investorům tak umožňujeme projít cestou, kterou absolvovali drobní investoři na vyspělých trzích. Nabídka zajištěných fondů ČSOB je tak komplexní, že umožňuje budovat jádrové pozice v portfoliu a postupně je obohacovat o jiné třídy aktiv a fondových produktů. Naše postavení na trhu nás vede k uvědomění odpovědnosti vůči investiční veřejnosti a své povinnosti vůči ní vnímáme jako druh finanční public service. V tom máme plnou podporu mateřské KBC Asset Management, doplnil Jan Barta.

Dubnová nabídka ČSOB je ve znamení nových zajištěných fondů ČSOB Bankovního růstu a ČSOB – Click program 6. Nabídku rozšíří i ČSOB Reverzního rozpětí 4. Pojišťovací produkt Maximal Invest – Asijských šampionů nabízí zajímavou kombinaci výhod plynoucích z pojištění a investování. Tento produkt lze vinkulovat (postoupit), proto se nabízí také využití tohoto fondu jako investičního daru.