V roce 2006 zprostředkovaly společnosti sdružené v USF finanční produkty v hodnotě 7 207 894 tis. Kč

Společnosti sdružené v roce 2007 v rámci Unie společností finančního zprostředkování a poradenství (USF) zprostředkovaly v roce 2006 (včetně nově přistoupivšího člena Allfin Pro, s.r.o.) 90 494 smluv o finančních produktech. Objem zprostředkovaných investic činil 1 224 724 tis. Kč, předepsané pojistné v životním pojištění 660 402 tis. Kč a objem hypotečních úvěrů zprostředkovaných členy USF v roce 2006 dosáhl 4 489 397 tis. Kč.

Ve čtvrtém kvartálu roku 2006 došlo v oblasti zprostředkovaných investic k růstu o 37,47%, předepsané pojistné v životním pojištění vzrostlo o 34,89%. U hypoték došlo k nárůstu objemu zprostředkovaných prostředků o 34,48%. (Pozn.: vzhledem k dlouhodobé snaze USF o maximální transparentnost tyto nárůsty nezohledňují nově přistoupivší společnost Allfin Pro, s.r.o.)

Při porovnání s celkovým objemem finančních produktů prodaných v roce 2006 na českém finančním trhu zprostředkovaly souhrnně společnosti sdružené v USF 3,04 procent z celkového objemu investic uskutečněných v tomto období, 4,31 procenty se podílely na celkovém předepsaném pojistném v životním pojištění a jejich podíl na celkovém objemu hypoték činil 3,2 procent.

Počet poradců členů unie vzrostl za čtvrté čtvrtletí o 6,48% na 1 626 registrovaných pojišťovacích zprostředkovatelů. 869 z nich, tedy 53,44 %, jsou zároveň registrovaní investiční zprostředkovatelé.

Průměrná produktivita na jednoho poradce v roce 2006 činila 1 409 tis. Kč zprostředkovaného obratu v investicích, v oblasti životního pojištění 406 tis. Kč ročního pojistného a 2 761 tis. Kč v oblasti hypotečních úvěrů.

Představenstvo USF potvrdilo, že budou nadále zveřejňována pouze agregovaná čísla za celou Unii. Představenstvo podporuje iniciativu členských firem k individuálnímu zveřejňování informací a doporučuje, aby členské firmy, pokud budou zveřejňovat svá data individuálně, poskytovaly tyto informace v obdobné struktuře, jako je Informační povinnost USF.