V prvním pololetí CAC LEASING uzavřel smlouvy za 7 miliard korun

CAC LEASING vykázal v letošním prvním pololetí růst ve všech oblastech financování. Největší nárůst, pohybující se kolem 40 procent, zaznamenal v neleasingovém financování prostřednictvím splátkového prodeje a spotřebitelských úvěrů. Tradičně největší část obchodů u CAC LEASING tvoří leasing movitostí, a to 6,422 mld. Kč (1. pololetí 2006: 5,886 mil. Kč). Nárůst objemu leasingu movitostí se pohyboval těsně pod dvoucifernou hranicí (9,11 %), a zaručil tak CAC LEASING zvýšení podílu na leasingovém trhu.

V leasingu movitostí dosáhl CAC LEASING za první pololetí 2007 v objemu nových obchodů v pořizovacích cenách meziročního růstu 9,11 % (z loňských 5, 886 mld. Kč na letošních 6, 422 mld. Kč), čímž vzrostl podíl společnosti na celém trhu leasingu movitostí o desetinu procenta, na 10,9 %. „V prvním pololetí dosáhl celý český trh leasingu movitostí růstu ve výši 7,9 %. V CAC LEASING se nám podařilo ještě více zvýšit tempo růstu, a to na 9,11 procenta. Díky tomu se zlepšil podíl společnosti na trhu, “ komentuje výsledky CAC LEASING v porovnání s českým leasingovým trhem Ing. Jaroslav Jaroměřský, výkonný ředitel společnosti.

„Objem nových obchodů neleasingového financování podnikatelů dosáhl hodnoty 408 mil. Kč v pořizovacích cenách proti loňským 291 mil. Kč, a představoval tak nárůst o 40,2 procenta,“ dále upřesňuje zvýšení obchodů J. Jaroměřský. Růstu dosáhla také oblast úvěrů, kde vzrostla hodnota financovaných předmětů z loňských 126 mil. Kč na současných 175 mil. Kč, což představuje zvýšení o 38,9 %.

Neleasingové financování podnikatelů se těší oblibě zejména díky okamžitému převodu vlastnictví k předmětu prodeje, čímž je splněna jedna z hlavních podmínek pro možnost čerpání státních subvencí a dotací. Často je tak využíván k financování prostředků hromadné dopravy, čistíren odpadních vod či ekologických investic. Spotřebitelský úvěr naopak umožňuje financovat investice již od 20 tisíc Kč s dobou splatnosti od 6 měsíců, a je tak oblíben zejména mezi soukromými osobami financujícími nákup nových i ojetých automobilů či motocyklů jakýchkoliv značek.