V Jenštejnu na Vánoce ve svém

O bydlení v blízkosti Prahy je stále větší zájem. Dokazují to i slova manažera marketingu a prodeje společnosti Devo Group a.s. Davida Rodingera: „V projektu Nový Jenštejn jsme prodali už více než 50 % domů. Blíží se nám kolaudace a můžeme slíbit, že noví majitelé letošní Vánoce stráví už ve svém novém domě.“

Podle čeho si zájemci vybírají své nové bydlení? „Domníváme se, že dům, pro který jsme se rozhodli, nejlépe splňuje naše požadavky na dobrou dopravní dostupnost, vnitřní dispozici a poměr ceny a užitné hodnoty. Navíc jsme se při prohlídce projektu setkali s velmi příjemným a fundovaným jednáním pracovníků a posledním rozhodujícím faktorem byly korektní smluvní podmínky a průběh financování,“ popisuje své rozhodování majitelka jednoho z domů právě v Novém Jenštejnu.

Projekt Nový Jenštejn nabízí140 rodinných řadových domů, které se nachází v obci Jenštejn, asi 8 minut od Černého Mostu. Domy příjemně navazují na stávající rodinnou zástavbu. Aby ne, projektoval je totiž architekt, který sám v Jenštejně žije. Dobře proto dokázal skloubit potřeby, zvyky a nároky starousedlíků i nových obyvatel. „Jednou z předností projektu Nový Jenštejn je jeho důraz na společné prostory umožňující vzájemnou komunikaci a rozvoj společenského života budoucích nájemníků. Projekt má charakter městských urbanizovaných zón, vstupuje v citlivém dialogu se starou zástavbou Jenštejna a přináší svému okolí nové možnosti občanské vybavenosti,“ vysvětluje svůj záměr Ing. Arch. Petr Hlaváček.

Kombinací klasické venkovské zástavby a funkcionalistické koncepce vznikly domy vyznačující se elegantními tvary a nevšedním stylem. Jednoznačnou předností projektu je také vysoká variabilita architektonického řešení jednotlivých domů, které ve vysokém standardním vnitřním vybavení poskytují dispozice od 3+KK do 5+KK o obytné ploše 103 – 210 m2. Pro nové majitele je jistě určujícím také fakt, že developer nové domy nabízí za cenu bytů.