V ČSOB můžete získat kuny bez poplatku

S příchodem letních měsíců přichází ČSOB se speciální nabídkou pro všechny, kteří se chystají na dovolenou do Chorvatska. V pobočkách bude nabízet chorvatskou měnu – kunu a to – počínaje 3. květnem bez obvyklého dvouprocentního směnárenského poplatku. ČSOB tak vychází vstříc až jednomu milionu českých občanů, kteří pravidelně tráví léto u Jaderského moře. Nabídka bude platit do konce září a chorvatská měna bude dostupná na všech 186 pobočkách ČSOB po celé České republice.

Chceme všem turistům cestujícím do Chorvatska zpříjemnit dovolenou a nabídnout jim na našich pobočkách vše, co k cestě potřebují z oblasti finančních služeb. Určtě zjistí, že v ČSOB mohou ušetřit peníze i čas, říká Milan Tománek, ředitel komunikace ČSOB. Podle něj k úsporám nepřispívá jen odpuštění poplatku za směnu korun na kunu, ale také skutečnost, že turisté nákupem chorvatských kun šetří obvyklý poplatek za tradiční konverzi eura do kun přímo ve směnárnách v Chorvatsku. Časová úspora pak spočívá v tom, že při jedné návštěvě pobočky ČSOB lze při nákupu kun pořídit také například cestovní pojištění, který je pro Chorvatsko od 15 Kč na osobu a den.

Podle Tománka je nutné při plánování dovolené myslet zejména na menší výdaje v průběhu cesty a na místě samém. Samozřejmě stále více klientů využívá výhod debetních nebo kreditních mezinárodních platebních karet, zkušenosti z Chorvatska však hovoří pro to, aby lidé měli k dispozici určitý objem hotovosti, domnívá se Tománek.

Teď už nezbývá než popřát všem příjemnou dovolenou a co nejvíce skvělých zážitků u moře či při návštěvě památek našich jihoslovanských sousedů.