Cleverlance úspěšně implementovala v České spořitelně funkčnost Zahraničních cenných papírů (ZCP)

[Tisková zpráva] Česká spořitelna rozšířila využívání systému Clever Trading Solution (CTS) od společnosti Cleverlance. Řešení je zaměřené na obchodníky v oblasti cenných papírů na tuzemských i zahraničních kapitálových trzích. K výhodám aktuální verze CTS patří zamezení ukládání duplicitních informací, zjednodušení komunikace s klienty a zvýšení zastupitelnosti pracovníků spolu se snížením administrativní zátěže na straně České spořitelny.

Řešení pro ZCP sjednocuje dosud samostatná oddělení zabývající se správou investičních nástrojů do jedné agendy. K dalším vylepšením patří hlubší podpora SWIFT zpráv, širší možnosti autorizace transakcí, vytváření nových typů klientských konfirmací spolu se zpracováním všech dopadů nových funkčností do účetního systému banky.

“Díky implementaci zahraničních cenných papírů do systému CTS jsme významně vylepšili systém, v němž jsme danou problematiku doposud zpracovávali. Rovněž jsme integrovali agendu do jednoho řešení, což přináší úsporu – zjednodušili jsme proces, snížili jsme náklady na provoz aplikace,“ uvedla Lenka Vágnerová, ředitelka úseku Back Office finančních trhů České spořitelny.

Oblast investičního bankovnictví patří ke strategickým oblastem řešení, které Cleverlance rozvíjí. Více o produktu CTS najdete na adrese: http://cts.cle­verlance.com