V čele České spořitelny má od 1. července 2007 stát Gernot Mittendorfer

Ve středu 13. prosince 2006 projednala dozorčí rada Erste Bank na svém zasedání změnu na pozici generálního ředitele a předsedy představenstva České spořitelny. Nástupcem pana Jacka Stacka na obou pozicích se po příslušných schvalovacích procedurách stane pan Gernot Mittendorfer, a to od 1. července 2007. Jmenování pana Mittendorfera je podmíněno souhlasem České národní banky a dozorčí rady České spořitelny.

Pan Jack Stack se stal generálním ředitelem a předsedou představenstva České spořitelny v červenci 2000 a Českou spořitelnu úspěšně vedl více než šest let. Na počátku roku 2006 pan Jack Stack oznámil svůj záměr rezignovat na obě pozice k polovině roku 2007. Pod vedením pana Jacka Stacka se Česká spořitelna stala nejlepší bankou na českém trhu. Za posledních šest let se Česká spořitelna transformovala ze ztrátové, staromódní banky se špatnými službami do moderního a klientsky orientovaného poskytovatele bankovních produktů, služeb a poradenství.

„Česká spořitelna je jednou z nejdůležitějších součástí skupiny Erste Bank. Role jejího generálního ředitele a předsedy představenstva je rolí nesmírně náročnou. Při tomto vědomí jsme věnovali výběru nového lídra banky maximální pozornost. Měli jsme na tuto pozici několik nadaných a schopných kandidátů  – jak v České spořitelně, ve skupině Erste Bank i mimo ni. Nakonec jsme se rozhodli pro pana Gernota Mittendorfera, a to díky jeho vynikajícím zkušenostem a výsledkům v době působení v České spořitelně i v dalších členských bankách skupiny Erste Bank. Jsme přesvědčeni, že pan Gernot Mittendorfer pomůže České spořitelně pokračovat v úspěších, kterých dosáhla pod vedením pana Jacka Stacka,“ řekl Andreas Treichl, generální ředitel a předseda představenstva Erste Bank, majoritního vlastníka České spořitelny.