Uzávěrka soutěže Sociálně prospěšný podnikatel roku 2006

Praha, 7. prosince 2006 - Společnost Ernst & Young posunuje uzávěrku soutěže Sociálně prospěšný podnikatel roku (Social Entrepreneur of the Year) z 10. na 15. prosinec. Soutěž Sociálně prospěšný podnikatel roku 2006 je rozšířením projektu Podnikatel roku České republiky, kterou pravidelně organizuje společnost Ernst & Young.

Sociální podnikatelé jsou inovátoři, kteří vytvářejí a podporují ziskové nebo neziskové organizace, zaměřené na systematickou sociální změnu prostřednictvím zavedení nových nápadů, metod či změn v přístupu k věcem.

První českou Sociálně prospěšnou podnikatelkou roku byla v roce 2002 zvolena Petra Vitoušová, prezidentka organizace Bílý kruh bezpečí. Titul Sociálně prospěšná podnikatelka roku 2005 získala Rut Kolínská, zakladatelka Sítě mateřských center v České republice. Vítězství v soutěži jí přineslo zasloužené uznání veřejnosti. „Konečně jsou mateřská centra vnímána jako něco užitečného, ne jen jako rozmar ženských, které se doma nudí,“ pochvaluje si Kolínská.

Pořádající společnost Ernst & Young se rozhodla prodloužit uzávěrku nominačního kola do 15. prosince 2006, aby dala příležitost všem, kdo se považují za sociální podnikatele či někoho takového znají a chtěli by ho přihlásit. Přihlášky musí být podány prostřednictvím vyplnění on-line dotazníku na webové stránce soutěže: http://www.se2006.org/czechrepublic/. Finalisté budou vybráni komisí složenou z vážených zástupců podnikatelského, akademického a veřejného sektoru České republiky ve spolupráci se zástupci Schwabovy nadace pro sociální podnikání.

Držiteli hlavní ceny se dostane výjimečného národního, ale i mezinárodního uznání. Pojede na světový Summit sociálně prospěšných podnikatelů a regionální setkání Světového ekonomického fóra. Vybraní sociální podnikatelé budou též pozváni na Světové ekonomické fórum v Davosu a setkání komunity Mladých světových vůdců v rámci Světového ekonomického fóra.