Úvěry ČMSS dávají klientům úrokovou jistotu

Na zvýšení hlavní sazby ČNB, od které se odvíjejí úroky z bankovních vkladů a hypotečních úvěrů, hypoteční banky reagují zvýšením úrokových sazeb. Ekonomové v reakci na to uvádějí, že začíná období, kdy budou hypotéky zdražovat a že toto období může trvat až několik let. I za této situace úvěrová nabídka Českomoravské stavební spořitelny dává úrokovou jistotu a s tím i garanci výše splátek.

Tuto skutečnost přesvědčivě dokumentují i nejvyužívanější překlenovací úvěry z nabídky ČMSS a stejně tak podmínky řádného úvěru ze stavebního spoření.

Topkredit

• Úrok z překlenovacího úvěru je pevně fixován po celou dobu meziúvěrové fáze. Její délka překračuje 9 let.
  • Na tuto etapu navazuje fáze splácení řádného úvěru, jeho úroková sazba je též stálá a doba splácení může činit bezmála až 11 let.
  • Celková doba úvěrového případu je až 20 let.
  • Tento produkt je atraktivní mimořádně nízkou úrokovou sazbou překlenovacího úvěru, která činí 4,3 % p.a. Při akontaci 40 % dokonce pouze 3,9 % p.a.

Tophypo

• Nízká úroková sazba překlenovacího úvěru je fixována 6 let.
  • Na fázi překlenovacího úvěru navazuje fáze splácení řádného úvěru ze stavebního spoření. Jeho úroková sazba je stálá a doba splácení dosahuje 14 let.
  • Celková doba úvěrového případu přesahuje 28 let.
  • Při nulové akontaci je úroková sazba překlenovacího úvěru 4,6 % p.a. a při akontaci 35 % a více 4,3 % p.a.

Úvěr ze stavebního spoření

• Úroková sazba řádného úvěru ve výši pouhých 4,8 % p.a. je garantovaná pro celou dobu trvání úvěrového případu.

Za tři čtvrtletí tohoto roku čerpali klienti ČMSS již 55 tisíc úvěrů na bydlení v celkovém objemu přes 15,5 miliardy korun. Objem úvěrů tak meziročně vzrostl o 12,3 % a podle kvalifikovaných odhadů činí tržní podíl ČMSS v této oblasti bezmála 49 %. Celkový objem úvěrů na bydlení, které ČMSS poskytla od zahájení činnosti do září 2005, přesahuje 92 miliardy korun. ČMSS je tak největší bankou pro financování bydlení v České republice.