USF přijala dva nové členy

Členská základna Unie společností finančního zprostředkování a poradenství – USF se rozrostla o dva nové členy - společnost OLYMP 2002, a.s. a společnost M.S.QUATRO s.r.o. Rozhodnutí o přijetí těchto společností bylo schváleno na zasedání představenstva 26. července 2007, zástupci nových členských společností se stali zároveň členy rady Unie.

Vstup těchto společností do USF je po vstupu společnosti ALLFIN PRO s.r.o. v lednu letošního roku druhou vlnou rozšíření Unie, která tak nyní sdružuje 11 členů – právnických osob.

Ing. Igor Bielik, předseda představenstva k tomu uvádí: „Vstup společností OLYMP 2002, a.s. a M.S.QUATRO s.r.o. je výsledkem naší dlouhodobé snahy o otevřenost Unie a svým způsobem také ocenění naší dosavadní práce. S oběma novými členy dlouhodobě intenzivně komunikujeme a s potěšením konstatuji, že jejich vize finančního zprostředkování a poradenství se plně shoduje s naší, což jen podtrhuje jejich vstup do USF. Proces rozšiřování Unie tímto nicméně není u konce a očekávám, že ještě v roce 2007 bude členská základna rozšířena o několik dalších společnosti.“

Václav Pipek, předseda představenstva společnosti OLYMP 2002, a.s. komentuje rozhodnutí společnosti stát se členem USF následovně: „Vstoupit do profesních organizací, či nevstoupit, to byl bod, který se pravidelně, dvakrát do roka, objevil na programu jednání naší společnosti. Pokud se najde skupina, nebo profesní organizace, jejíž členové mají společný názor a pevný cíl, je potřeba, aby tato organizace byla čím dál silnější a viditelnější. Proto i USF ČR potřebuje nové, další členy. Právě proto, aby se nezávislé finanční poradenství v České republice stalo prestižním oborem, stejně tak, jako tomu je v západních zemích.“

Miroslav Nevěděl za společnost M.S.QUATRO, s.r.o. dodává: „Vstup do profesní asociace je nutností pro každou společnost, která chce ve svém oboru působit dlouhodobě a na základě legislativních i etických principů budovat své jméno a dobrou pověst. Po pečlivém zvážení jsme zvolili cestu USF, kde osobní vazby na několik členů USF, sdílení podobných hodnot v našem oboru a princip fungování asociace naše rozhodnutí usnadnily. Účelem našeho členství v USF je především aktivně se podílet na budování finančního poradenství tak, aby se v očích široké veřejnosti a státních institucí stalo uznávanou a prestižní profesí.“