USF byla přijata do AKAT jako stálý partner

Valná hromada Asociace pro kapitálový trh (AKAT) schválila na svém zasedání dne 23.8.2007 přijetí Unie společností finančního zprostředkování (USF ČR) za stálého partnera Asociace. Jedná se o další významný krok v upevňování spolupráce mezi oběma organizacemi.

Valná hromada AKAT tímto rozhodnutím vyhověla žádosti USF o vstup do Asociace, kterou Unie vznesla v červnu letošního roku.

Ing. Igor Bielik, předseda představenstva USF k tomu uvádí: „ Přijetí Unie za stálého partnera AKAT vnímáme jako symbolické završení naší dlouhodobé spolupráce. S naší partnerskou asociací intenzivně spolupracujeme již od samotného založení USF, výsledkem této spolupráce byla v nedávné minulosti například společná expertní sekce Investičních zprostředkovatelů a poradců (IZAP), společná stanoviska k připravovaným zákonům či vyhláškám a další, zejména odborné aktivity. Vize obou asociací v oblasti kvalitativních standardů na finančním trhu jsou si velmi blízké a proto rozhodnutí valné hromady AKAT vnímáme také jako svým způsobem ocenění této naší dosavadní činnosti a vzájemné spolupráce, která se, pevně věřím, bude ještě dále prohlubovat. “

Jan D. Kabelka, člen představenstva AKAT komentuje rozhodnutí Valné hromady následovně: „Jsem velmi rád, že valná hromada Asociace pro kapitálový trh potvrdila dlouhodobou spolupráci s členy Unie a přijala USF za stálého partnera. Těším se na další spolupráci, kterou vidím v nejbližším období zejména v oblasti implementaci MIFID a ve snaze o zvyšování standardů v oblasti distribuce investičních instrumentů na českém finančním trhu.“