Úroková sazba ING Konta je nově 2,25 %

[Tisková zpráva] ING snižuje úročení finančních prostředků u oblíbeného spořicího účtu ING Konto na 2,25 % p.a. Reaguje tak na pokles úrokové sazby, který již v prosinci 2009 vyhlásila Česká národní banka. Změna úroků ING Konta je účinná od 1. března 2010.

Od července 2008 Česká národní banka trvale snižuje úrokové sazby. K poslednímu poklesu došlo v prosinci loňského roku, kdy se úroková sazba zastavila na 1 %. ING Konto přitom posledních 12 měsíců zachovávala stálou úrokovou sazbu na úrovni 2,5 %, která byla vysoko nad REPO sazbou určenou Českou národní bankou (viz graf). Ani po čtvrt roce nedošlo k navýšení sazeb ČNB a dorovnání markantního rozdílu vůči ING Kontu, proto je společnost ING nucena přistoupit ke snížení úroků na zmíněném ING Kontu o 0,25 %. Úrok 2,25 % je však stále jedním z nejvyšších na trhu.

„Jen velice neradi k tomuto kroku přistupujeme,“ komentuje změnu Libor Vaníček, ředitel marketingu a přímé distribuce ING. „I přes neustálý pokles úrokových sazeb ČNB se nám celý rok dařilo naše úročení neměnit, ale situace už pro nás není bohužel dále udržitelná. Věřím, že se jedná o poslední snížení na dlouhou dobu,“ dodal.