UPS slaví 100 let své existence

V roce 1907 získal v Indii narozený Rudyard Kipling Nobelovu cenu za literaturu a Finsko ve stejném roce jako první evropský stát udělilo ženám právo volit. V americkém Seattlu na pobřeží Tichého oceánu v klidu své malé kanceláře mezitím dva mladíci jménem Jim Casey a Claude Ryan založili s pomocí 100dolarové půjčky Americkou kurýrní společnost (American Messenger Company).

Tyto skromné začátky před sto lety byly prvními dny společnosti UPS, dnes největší přepravní a zasilatelské společnosti na světě. UPS obsluhuje více než 200 zemí a oblastí, její portfolio služeb pro dodavatelské řetězce se neustále rozšiřuje. Společnost provozuje osmou nejrozsáhlejší leteckou flotilu na světě a její vozový park tvoří téměř 92 tisíc automobilů. UPS celosvětově zaměstnává 427 tisíc zaměstnanců a patří tak k největším světovým zaměstnavatelům.

„Nyní u příležitosti našeho 100. výročí oslavujeme lidi u UPS. Právě ti stáli napříč desetiletími za naším společným úspěchem. Připíjíme na počest řidičům v Hamburku, pilotům v Hongkongu i všem ostatním,“ pronesl prezident a výkonný ředitel společnosti UPS Mike Eskew. „Úspěch UPS je výsledkem společného úsilí tisíců zaměstnanců, jejich hlubokého oddanosti našim klientům. A právě oddanost zákazníkům nás provede i dalším úspěšným stoletím,“ dodal.

Nejvýznamnější události UPS v Evropě

Společnost UPS začala v Evropě působit v roce 1976, kdy zahájila provoz pozemních doručovatelských služeb ve Spolkové republice Německo. Evropská UPS na svou cestu vykročila s 211 zaměstnanci, 120 poštovními vozy a 67 zákazníky.

Nejdůležitější milníky ze stoleté historie UPS v Evropě:
1985:  UPS zahajuje mezinárodní expresní leteckou přepravu do Belgie, Francie, Německa, Lucemburska, Nizozemska, Velké Británie a Spojených států amerických a zpět.
1986:  Kolín nad Rýnem/Bonn se stávají evropským distribučním leteckým centrem UPS.
1987–1992:  Infrastruktura UPS se postupně rozrůstá o 16 národních operačních sítí.
1996:  UPS uvádí na trh tzv. Nový systém doručování pro Evropu, který spočívá v portfoliu komplexních služeb napříč celou Evropou.
2006:  Letecký hub UPS v Kolíně nad Rýnem/Bonnu je rozšířen na 75 tisíc m² provozní plochy a je schopen roztřídit 110 tisíc zásilek za hodinu.

UPS Evropa, která zahrnuje celou Evropu, Střední východ a Afriku, tedy celkem 120 různých zemí a teritorií, v současné době zaměstnává přes 35 tisíc lidí. Její vozový park čítá na 8 tisíc vozidel, letecká flotila má více než 35 letadel. UPS má v Evropě k dispozici více než 1500 sběrných míst a je schopná doručit zásilku prakticky na jakoukoli adresu na tomto světadíle.

„Známý slogan Jima Caseyho zněl: ‚Naše obzory jsou jen tak daleké, jak si naše mysl přeje‘,“ uvedl Pavel Adamovský, ředitel UPS pro Českou republiku. „Pokud se této myšlenky budeme držet, UPS bude slavit úspěch, zdokonalovat se a růst i v dalších 100 letech.“