UPS RUŠÍ OBJEDNÁVKU A380

[Tisková zpráva] Praha 5. března 2007– UPS (NYSE:UPS) oznámila svůj záměr zrušit v průběhu letošního roku objednávku na 10 nákladních letadel typu A380 od společnosti Airbus.

Konečné rozhodnutí bude společnosti Airbus oficiálně sděleno v nejbližším termínu uvedeném v dohodě uzavřené minulý týden, která oběma stranám umožňuje odstoupení od smlouvy.

Smlouva z minulého týdne upřesňuje změnu dodací lhůty, která posunula termín dodání prvního velkokapacitního nákladního letounu A380 společnosti UPS v rozmezí let 2010 až 2012. Původně UPS očekávalo dodání prvních nákladních letadel již v roce 2009.

UPS chtěla původně dokončit interní studii, která měla zjistit, zda má na první velkokapacitní letoun čekat do roku 2012. Nyní však byla informována o tom, že Aibus přesouvá své zaměstnance z programu vývoje velkokapacitního nákladního letadla A380 na program zaměřený na letadla pro osobní přepravu.

„Na základě našich předchozích diskusí jsme se domnívali, že rok 2012 je přijatelným termínem, do kdy Airbus bude schopen své letadlo doručit,” uvedl David Abney, výkonný ředitel UPS a president UPS Airline. „V tomto okamžiku však již nevěříme, že by Airbus mohl tento termín dodržet. UPS vybudovala jednu z největších leteckých sítí na světě, aby mohla zajistit spolehlivé služby svým klientů. Určitě máme prostředky na to, abychom v tom i nadále pokračovali.”

UPS, která letos oslaví 100. výročí existence, je největší světová přepravní a zasilatelská společnost a celosvětový lídr ve službách pro dodavatelské řetězce. Nabízí širokou škálu synchronizace pohybu zboží, informací a finančních prostředků. Centrála společnosti je v Atlantě v USA. UPS působí ve více než 200 zemích světa. Akcie UPS se obchodují na Newyorské burze cenných papírů (UPS). Internetová adresa společnosti je www.ups.com. Pokud máte zájem odebírat UPS news direct, navštivte prosím www.pressroom.com.