UPS přispělo do kapsičky Klokánka

[Tisková zpráva] Praha 7. února 2007 – Dnes mají děti žijící v centru Fondu ohrožených dětí, Klokánek další důvod se usmívat. Klokánek dnes obdržel grant od Nadace UPS v hodnotě 540 562 korun českých (tedy US$ 25 310). Tyto prostředky umožní centru Klokánek renovaci střechy centra a vybudování dětského hřiště. Klokánek je projekt Fondu ohrožených dětí, poskytuje přechodný domov dětem ve složité životní situaci. Na 16ti místech v celé ČR nachází útočiště 290 dětí. Centrum v Praze 4 nahrazuje rodinu 38 dětem.

„Hra je přirozená dětská aktivita i prospěšná terapie,“ řekla Monika Sojková, představitelka centra Klokánek. „Dětské hřiště, které si z prostředků nadace pořídíme, umožní dětem na těžké chvíle alespoň na okamžik zapomenout,“ doplnila.

Centra Fondu ohrožených dětí Klokánek jim poskytují celodenní péči. Jejich dočasnou rodinu tvoří čtyři až pět dětí, o které se starají dvě tety. Zůstávají zde tak dlouho, dokud se jejich rodinná situace nevyřeší. Většina dětí se pak vrací do původní nebo nové rodiny, aby nemusely být umístněny do dětských domovů.

Pro UPS znamená sociální odpovědnost mnohem více než jen vypsání šeku. Granty Nadace UPS jsou poskytovány společně s osobním zapojením vlastních zaměstnanců do charitativní činnosti právě v prostředí, kde žijí a pracují. Pražští zaměstnanci UPS Česká republika spolupracují s centrem Klokánek v Praze 4 již pět let. Přiložili zde ruku k dílu při manuálních pracích, drobných stavebních úpravách, malování a úklidu, včetně mytí oken a údržby zahrady.

UPS oslavuje v letošním roce 100. výročí založení. Je největší světovou přepravní a zasilatelskou společností a celosvětovým lídrem v oblasti služeb pro dodavatelské řetězce. Nabízí širokou škálu možností synchronizace pohybu zboží, informací a finančních prostředků. Hlavní sídlo společnosti UPS se nachází v Atlantě, USA. UPS denně doručí více než 14,8 milionu zásilek a obsluhuje více než 200 zemí světa. UPS celosvětově zaměstnává 427 700 osob. V roce 2005 její tržby činily 42,6 miliardy dolarů. Akcie UPS se obchodují na Newyorské burze cenných papírů (UPS). Adresa internetových stránek společnosti je www.ups.com. Pokud máte zájem odebírat UPS news direct, navštivte prosím www.pressroom.com.